Sinoptikai atskleidė, kokie orai laukia šią savaitę | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai atskleidė, kokie orai laukia šią savaitę

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį orus lems aukšto slėgio srities vakarinis pakraštys. Danguje pro debesis vis rodysis saulė, o žymesnių kritulių nesulauksime. Pūs smarkokas pietryčių, rytų krypties vėjas. Įdienojus daugelyje rajonų temperatūra svyruos tarp 2 laipsnių šalčio šalies rytuose ir 3 šilumos ties pajūrio zona.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, antradienio naktį iš vakarų ims artėti žemo slėgio sritis. Dangus vėl apsiniauks, o vietomis iš dangaus kris snaigės, daugiausia vyraus nedidelis sniegas. Rytų, šiaurės rytų vėjas išliks smarkokas, pajūryje jo gūsiai sustiprės iki 15 m/s. Naktį vėl daug kur pašals ir temperatūra kris iki 1-6 laipsnių žemiau nulio.

Antradienio dieną ir toliau išliksime žemo sūkurio šiaurinėje dalyje. Dangus bus debesuotas, pavienių pragiedrulių sulauks daugiausia Šiaurės Lietuvos gyventojai. Vietomis negausiai pasnigs. Šiaurės rytų, šiaurės vėjas kiek aprims ir pūs vidutiniu stiprumu. Diena bus vėsi ir temperatūra pasiskirstys nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 šilumos.

Trečiadienį vėl stiprės aukštesnio slėgio laukas, o kartu su juo virš Lietuvos plūstelės dar šaltesnis oras. Tiek naktį, tiek dieną kai kur negausiai pasnyguriuos, tad vėl žemę pabalins pavienės snaigės. Vėjas naktį bus šiaurinių krypčių, dieną nepastovios krypties, vidutinio stiprumo. Naktis bus šalta ir daug kur temperatūra bus apie 4-9 laipsnius šalčio, o dieną irgi išsilaikys neigiama temperatūra – bus apie 0-5 šalčio ir tik ties pajūriu perkops aukščiau nulio ir šils iki 1-4 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį numatomos ryškios orų permainos ir orai subjurs. Iš vakarų atkeliaujantis ciklonas atgins gausesnius kritulius. Daugelyje rajonų numatomi mišrūs krituliai: naktį kris sniegas, šlapdribą, paryčiais pradedant vakariniais rajonais pereis į lietų. Stiprės pietvakarių, vakarų krypties vėjas, daug kur pavojingi vėjo gūsiai sieks 15-20 m/s, o pajūryje bus labai vėjuota – gūsiai sieks 21-23 m/s. Naktį temperatūra pažemės iki 2-7 laipsnių šalčio, pajūryje 0-2 laipsnių šilumos, dieną atslinkus šiltai oro masei pakils iki 3-8 laipsnių šilumos.

Penktadienį taip pat orai išliks darganoti. Daug kur kris mišrūs krituliai, daugiausia šlapdriba, lietus. Naktį dar didesnėje Lietuvos dalyje, o dieną jau tik vietomis pūs gūsingas vėjas iki 15-20 m/s. Naktį temperatūra bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 šilumos, dieną įsivyraus silpnai teigiama temperatūra – apie 1-6 laipsnius šilumos.

Pagal dabartinius duomenis ateinantį savaitgalį orai išliks žiemiški: dažnai kris negausus sniegas ir vėl lengvai pašals.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA