Planuojama atkurti anksčiau numatytą Kauno LEZ teritoriją | Kas vyksta Kaune

Planuojama atkurti anksčiau numatytą Kauno LEZ teritoriją

Asociatyvi / LR Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuotr.

Vyriausybė pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos pasiūlymui atkurti anksčiau numatytą Kauno laisvosios ekonominės zonos (LEZ) teritoriją.

„Siekdami užtikrinti investuotojų poreikius, planuojame atkurti Kauno LEZ teritoriją, kaip ir buvo numatyta pirminiame LEZ steigimo etape.

Šis pakeitimas užtikrins tiek socialinę, tiek ekonominę naudą, kadangi papildomuose žemės sklypuose įrengus infrastruktūrą planuojama sukurti daugiau kaip 16,8 tūkst. naujų darbo vietų ir pritraukti 9,59 mlrd. eurų investicijų“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Šiuo metu Kauno LEZ teritorijos dydis siekia 534 hektarus. Teritoriją planuojama išplėsti iki 1054 hektarų. Prognozuojama, kad nuo 2025 metų iki 2039 metų, pritraukus naujų investicijų projektų, valstybės biudžetas bus papildytas 4,3 mlrd. eurų mokesčių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Asociatyvi / D. Biržiečio nuotr.

„Šiuo metu Kauno LEZ įkurta pramoninė teritorija turi gerai išvystytą infrastruktūrą, kurioje veikia net 53 užsienio ir Lietuvos investuotojai. Išplėsdami teritoriją užtikrinsime palankias sąlygas pritraukti naujų investicijų ir sukurti naujų darbo vietų“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

Kauno LEZ teritorijoje sukūrus darbo vietų, nuo 2010 iki 2022 metų imtinai gauta 104 mln. eurų, o vien tik per 2022 metus – 33,4 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio į valstybės biudžetą. Iki šios dienos valstybės ir savivaldybės lėšomis į Kauno LEZ infrastruktūrą investuota 19,7 mln. eurų.

Šis pasiūlymas bus teikiamas svarstyti Seimui. Priimtas įstatymo projektas turės teigiamą įtaką verslo sąlygoms ir jo plėtrai. Pakeitimai sudarys sąlygas atkurti Kauno LEZ teritorijos plotą, pagerins investicinę aplinką Kauno regione, padidins užsienio ir Lietuvos investicijų pritraukimą į Kauno LEZ teritoriją, bus kuriamos naujos darbo vietos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA