Kauno ceremonmeisteris iškilmingai atšventė jubiliejų | Kas vyksta Kaune

Kauno ceremonmeisteris iškilmingai atšventė jubiliejų

E. Bartulio nuotr.

Vienam ryškiausių Lietuvos žmonių, ilgamečiam Kauno ceremonmeisteriui, įkvėpusiam ne vieną jau dešimtmečius puoselėjamą miesto tradiciją, Deputatų klubo nariui, golfo žaidėjui, praeityje garsiam muzikantui, bajorui, sutuokusiam dešimtis tūkstančių jaunavedžių Kęstučiui Ignatavičiui sukako 80 metų.

„Tai lyg du po 40! Puikiai jaučiuosi“, – tikrojo gimtadienio vakarą, spalio 7 d., priimdamas garbingus svečius „Krepšinio namuose“ surengtoje šventėje sakė pakiliai nusiteikęs sukaktuvininkas.

Pasveikinti jo su gimtadieniu ir išleista biografine knyga „Baltosios gulbės riteris“ atvyko artimieji, bendražygiai, draugai, oficialių institucijų atstovai.

K. Ignatavičius šypsosi – jubiliejaus minėjimą jis planavo taip, kad būtų atspindėti skirtingi jo gyvenimo bei veiklos etapai, o svečiai, turintys įvairių pomėgių, šventėje rastų dalelę savęs – nuo muzikos iki sakralumo.

K. Ignatavičius gimė 12.20 val. Kaune, Prano Mažylio gimdymo namuose.

„Tad vertinu, jog šįvakar pas mane atvyko P. Mažylio anūkas, europarlamentaras, profesorius Liudas Mažylis. Tiesa, mus sieja ne tik ši simboliška aplinkybė, bet ir bendra veikla deputatų klube, miesto šventėse, svarbiuose Kaunui įvykiuose“, – pasakojo ne vienos reikšmingos organizacijos narys.

K. Ignatavičius su L. Mažyliu ir jo žmona Aldona / E. Bartulio nuotr.

Daug gražių žodžių K. Ignatavičius išsakė ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidentui Vydui Gedvilui, bažnyčios hierarchams, Kauno valstybinio muzikinio teatro kolektyvui, kultūros viceministrui Rimantui Mikaičiui, Pažaislio festivalio organizatorei Giedrei Mikaitienei, dainininkams Birutei Petrikytei, Romui Bubneliui, Rūtai Morozovaitei, Romai Mačiulytei bei daugybei kitų žmonių.

„Kęstutis – praeityje ryškus, žinomas muzikantas. Labai elegantiškas. Mums, jaunesniems, buvo tikras pavyzdys. Pamenu, kai kartu Alytaus turguje pasirodymams pirkome austriškus kostiumus. Tada atrodė, kad jei panašiai rengsimės, panašiai ir elgsimės scenoje“, – smagiais prisiminimais apie svarbų K. Ignatavičiaus gyvenime muzikavimo etapą kalbėjo R. Bubnelis.

Apie jubiliato gilumą ir įvairiapusiškumą kalbėjo Kauno valstybinio muzikinio teatro pavaduotojas Rimantas Lekavičius. Jis priminė, kad būtent K. Ignatavičius yra ne vienos įsimintinos Kauno tradicijos sumanytojas.

„Tai jis prisiminė, kada buvo įkurtas Kaunas ir įkalbėjo Šv. Kristoforą globoti miestą“, – su šypsena sakė sveikintojas.

Kad visa tai, ką K. Ignatavičius yra nuveikęs, išsaugojęs, išpuoselėjęs ir įamžinęs, neišnyktų šimtmečių dulkėse, žurnalistė Virginija Skučaitė parašė knygą „Baltosios gulbės riteris“. Pusantrų metų rašytą kūrinį vakar pirmieji galėjo apžiūrėti bei su jubiliato autografu įsigyti šventės svečiai.

„Džiaugiuosi tuo, ką turiu. Kiekvienam noriu padėkoti už viską, ką kartu patyrėme. Žmonių, kuriuos turėčiau apkabinti, nusilenkti, paspausti ranką yra labai daug. Visi jie man svarbūs. Net jei nepasakiau jiems gražaus žodžio gyvai, tikiuosi, priims jį išsakytą taip – raštu. Ir negalvokite, kad ko nors neprisimenu – mintyse kasdien tariu „ačiū“ visiems“, – sakė K. Ignatavičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA