Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl kauniečio R. Jakščio galimo paauglio tvirkinimo | Kas vyksta Kaune

Nutrauktas ikiteisminis tyrimas dėl kauniečio R. Jakščio galimo paauglio tvirkinimo

BNS / Ingrida Steniulienė 2023/09/16 13:51
Remigijus Jakštys / DELFI nuotr. / „Kas vyksta Kaune“ montažas

Už seksualinius nusikaltimus prieš nepilnamečius nuteistas Remigijus Jakštys šią savaitę buvo paleistas į laisvę, atlikęs jam teismo skirtą 90-ties parų arešto bausmę.

Tuo metu kitas ikiteisminis tyrimas, kuris buvo pradėtas balandį įtarus, kad prieš dar vieną nepilnametį buvo įvykdytas panašus nusikaltimas, buvo nutrauktas. Dėl įvykio, kai R. Jakščio gyvenamojoje vietoje pavasarį buvo rastas paauglys, buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl jaunesnio negu 16 amžiaus asmens galimo tvirkinimo.

Remigijus Jakštys / DELFI nuotr.

„Jūsų minimas ikiteisminis tyrimas yra nutrauktas 2023 m. birželio 29 d., nenustačius, kad būtų padaryta nusikalstama veika. R. J. šioje byloje buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas, tačiau šis statusas jam panaikintas“, – BNS nurodė prokuratūros atstovė Milda Butkutė.

Specialiojo liudytojo statusas asmeniui suteikiamas, kai jis apklausiamas apie savo veiksmus, bet pagrindo įtarimams pareikšti nepakanka.

Balandžio 12 dieną Kauno gyventojams pranešus apie nepilnamečio apsilankymą pas vyrą, teistą už seksualinius nusikaltimus, pareigūnai vakare paauglį rado pasislėpusį name esančioje nišoje. Teismas minėtam asmeniui buvo uždraudęs bendrauti su nepilnamečiais.

Kaip skelbė Kauno apskrities policija, pareigūnai, vykdydami prevencinę priemonę, bendradarbiavo su gyventojais ir prašė gyventojų pranešti apie bet kokį įtartiną elgesį susijusį su nepilnamečiais. Balandžio 12-osios vakarą, apie 20.25 val. buvo gautas pranešimas, jog Kaune, Pasimatymo akligatvyje, pas 25-erių vyrą pastebėtas nepilnametis asmuo.

Į įvykio vietą nuvyko policijos pareigūnai, kurie, pasikalbėjus su liudininkais, nepilnametį, gimusį 2008 metais, aptiko pasislėpusį gyvenamajame name esančioje nišoje. Policijos pareigūnai laukė gyvenamosios vietos savininko leidimo nuodugniau apžiūrėti gyvenamąją vietą.

Apie įvykį buvo informuoti nepilnamečio tėvai, Vaiko teisių apsaugos skyrius.

Po šio įvykio prokuratūra kreipėsi į teismą dėl griežtesnių kardomųjų priemonių, o Probacijos tarnyba kreipėsi į teismą dėl laisvės apribojimo bausmės pakeitimo į 90 parų areštą.

LNK televizijai R. Jakščio kaimynai tuomet tvirtino pas jį dažnai matydavę paauglį. Tuo metu R. Jakščio advokatė tvirtino, kad jos ginamasis su vaiku nebuvo pažįstamas, vyras vaiko sandėliuke nerakino, o nuomojamose patalpose buvo ir daugiau suaugusiųjų, pas kuriuos nepilnametis galėjo atvykti.

Arešto bausmę už seksualinius nusikaltimus prieš vaikus atlikęs R. Jakštys ketvirtadienio rytą iš Kauno kalėjimo buvo paleistas į laisvę su elektroniniu stebėjimo prietaisu, tai yra apykoje.

Arešto bausmė žinomam mentoriui bei moksleivių kelionių į užsienį organizatoriui buvo skirta teismo nuosprendžiu už berniukų seksualinį tvirkinimą.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti keturi nepilnamečiai. Iš pradžių R. Jakščiui buvo skirta laisvės apribojimo bausmė, vėliau pakeista į 90 parų areštą.

Balandį Kauno apylinkės teismas patenkino Probacijos tarnybos Kauno regiono skyriaus teikimą ir anksčiau už nepilnamečių tvirkinimą nuteistam R. Jakščiui skirtą laisvės apribojimo bausmę pakeitė į 90 parų areštą.

Kauno miesto apylinkės teismas / R. Achmedovo nuotr.

„Teismas, išnagrinėjęs bausmės vykdymą kontroliuojančios institucijos teikimą nustatė, kad nuteistasis R. J. vengia atlikti laisvės apribojimo bausmę, o jis pats būdamas laisvėje savo elgesiu neįrodė, kad bausmės tikslai gali būti įgyvendinti netaikant jam griežtesnio laisvės suvaržymo“, – tada paskelbė Kauno teismas.

Birželio 9 dieną Kauno apylinkės teismas R. Jakštį kaltu dar vienoje seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius byloje, jam skirta reali laisvės atėmimo bausmė – treji metai ir vienas mėnuo.

Šioje byloje nukentėjusiaisiais pripažinti trys jaunesni nei 16 metų asmenys. Nuosprendis šioje byloje neįsiteisėjęs Kauno apygardos teismas nuteistojo apeliacinį skundą nagrinės spalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA