Atsinaujinusiame „400 laipsnių“ restorane Šilainiuose – ypatinga Neapolio meistrų krosnis | Kas vyksta Kaune

Atsinaujinusiame „400 laipsnių“ restorane Šilainiuose – ypatinga Neapolio meistrų krosnis

„400 laipsnių“ / Organizatorių nuotr.

„400 laipsnių“ restoranų pavadinimo didžiajai daliai kauniečių pristatinėti nereikia. Krosnyse, ant ąžuolo malkų kepamos neapolietiško stiliaus picos, anglies griliuose skrudinami kepsniai bei kiti „400 laipsnių“ patiekalai pamėgti tiek mažųjų, tiek suaugusių miesto gyventojų. Visiems jiems restoranų komanda turi džiugių žinių – po kapitalinio remonto duris atveria atsinaujinusi Šilainių picerija (Kuršių g. 35).

Krosnis – iš Neapolio meistrų

Vos pravėrę Kuršių gatvėje įsikūrusio „400 laipsnių“ restorano duris, nuolatiniai klientai pastebės kardinaliai atsinaujinusį vidaus interjerą. Su profesionalių dizainerių pagalba jis tapo dar jaukesnis, modernesnis ir įgavo industrinių elementų, priartinančių jį prie, kaip vadina restoranų komanda, didesniojo brolio, įsikūrusio Laisvės alėjoje.

„Pakeitėme išplanavimą, o tai leido sukurti daugiau sėdimųjų vietų ir užtikrinti, jog klientams būtų patogu užsukti tiek dienos pietų, tiek planuoti savo asmenines ar darbo šventes. Didesnį komfortą kuria ir atnaujintos vėdinimo bei kondicionavimo sistemos, padedančios išvengti nuo picų krosnies kylančio karščio. Taip pat, labai džiaugiamės, kad svečiai noriai mėgaujasi mūsų galinės terasos teikiama ramybe bei jaukumu. Atsisėdus ten visai pamiršti, kad esi greta pagrindinės šalies magistralės. Liepų paunksmė, minkštasuoliai bei jaukus lempučių apšvietimas sukuria itin malonią atmosferą“, – sako Vaida Marcinkevičienė, „400 laipsnių“ projektų vadovė.

Vienas svarbiausių pokyčių – iš Neapolio apylinkių į restoraną atkeliavusi ypatinga picų krosnis. Ji – pagaminta bene žymiausių pasaulio krosnių gamintojų, pasitelkiant tradicinius gamybos metodus, iš kurių nemaža dalis iki šiol atliekama rankomis.

„400 laipsnių“ / Organizatorių nuotr.

„Ne tik gaminame tradicines neapolietiškas picas, bet ir skleidžiame šių picų kultūrą Lietuvoje. Dėl šios priežasties labai daug dėmesio skiriame ir krosnies pasirinkimui. Į Šilainių restoraną ji atvyko iš gamyklos, kuriai vadovauja jau trečios kartos atstovas Stefano. Prieš tai krosnis gamino jo senelis ir tėtis. Tai jau antroji šio gamintojo krosnis mūsų restoranuose, o ši partnerystė mums labai reikšminga. Tiek krosnis, tiek kepėjo meistriškumas yra labai svarbūs kepant tradiciniu būdu – kūrenant malkas ir norint pažaboti ugnį“, – pasakoja restoranų atstovė.

Ugnies virtuvė

Restoranų meniu – patiekalai, gaminami kūrenant ąžuolo malkas ir naudojant anglies grilius. Be įprastų neapolietiškų picų ir mėsos bei kitų grilio patiekalų, visai neseniai „400 laipsnių“ meniu Šilainiuose papildė bei jau išpopuliarėti spėjo mėsainiai su keptu kiaušiniu arba pelėsiniu sūriu. Tarp populiariausių klientų pasirinkimų – ir čiabatos duonelės užkandžiai bei patiekalai su per naktį krosnyje kepama jautiena: picos su plėšyta jautiena ir aštri plėšytos jautienos sriuba.

„Nors esame ugnies virtuvė, mūsų meniu draugiškas ir augalinę mitybą propaguojantiems ar laktozės netoleruojantiems žmonėms. Kiekvienoje meniu pozicijoje siūlome bent vieną veganišką pasirinkimą, o išreiškus norą – vietoje įprasto mocarela sūrio ant picų svečiai gali rinktis ir augalinės kilmės alternatyvą“, – sako restorano atstovė Vaida.

Veganiškas yra ir vienas populiariausių restorano saldžiųjų pasirinkimų – nekeptas desertas, kuris dėl iš avokadų bei špinatų įgaunamos žalsvos spalvos pavadintas „Šreko svajone“. Be miltų, kiaušinių bei pieno produktų pagamintą gardėsį klientai užsisako ne tik restorane prie kavos, bet ir kaip tortą savo šventėms.

„400 laipsnių“ / Organizatorių nuotr.

Dienos meniu – ypatingi šefo pasiūlymai

Atsinaujinusiame „400 laipsnių“ restorane darbo dienomis visų svečių lauks ir vis naujas dienos pietų meniu. Tiesa, nuo šiol jį papildys ir šefo pasiūlymas. Tai – ypatingas patiekalas, ieškantiems šio to gurmaniško už patrauklią kainą.

„Stengiamės restoraną paversti tiek puikia vieta susitikimams su draugais, tiek nedidelei šeimos šventei ar tiesiog sporto varžybų peržiūrai. Na, o naujienos lauks ir mažųjų lankytojų. Nuo šiol jie turės ir savo meniu, kurį galės patys nuspalvinti. Nuobodžiauti neleis ir restorano kiemelyje įrengtas žaidimų namelis su čiuožykla”, – šypsosi Vaida.

Po remonto duris atvėrusį „400 laipsnių“ restoraną galima rasti Šilainiuose, adresu Kuršių g. 35. Taip pat neapolietiškomis picomis bei kitais meniu patiekalais galima pasimėgauti ir antrajame restorane, įsikūrusiame Laisvės al. 86 arba užsisakius „400 laipsnių“ patiekalų į namus – per „Wolt“ arba „Bolt“ programėlės.

Daugiau restorano naujienų galima sekti „Facebook“ paskyroje „400 laipsnių – Keturi šimtai laipsnių“ arba „Instagram“ tinkle – „400laipsniu“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA