Nauja sinoptikų prognozė: rudens pradžioje – neįprasti orai | Kas vyksta Kaune

Nauja sinoptikų prognozė: rudens pradžioje – neįprasti orai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nors skaičiuojame paskutines vasaros dienas, panašu, kad net ir rudens pradžioje galėsime mėgautis tikrai puikiais orais. Pranešama, kad ne tik šią savaitę, bet ir kitą jau rudens savaitę prognozuojami karšti orai, nebūdingi rudens laikotarpiui, praneša Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Antradienio naktį orus lems aukštesnio slėgio juosta, todėl vyraus mažai debesuoti ar giedri orai, lietaus nenumatoma, tik paryčiais į pietvakarinius rajonus atplauks tankesni debesys, kai kur trumpai palis, gali ir perkūnija sugriaudėti. Vėjas nurims iki 3-8 m/s ir taps nepastovios krypties. Išgiedrėjus ir vėjui nurimus vietomis nusidrieks rūkas. Rytą oras atvės iki 9-14 laipsnių šilumos, Kuršių nerijoje laikysis 15-17 laipsnių.

Antradienio dieną per šalį slinks šiltasis atmosferos frontas. Debesų padaugės visoje šalyje, bet ir saulės spindulių tikrai netrūks. Daugelyje rajonų palis, tačiau vietomis formuosis aktyvesni lietaus debesys iš kurių lis smarkiai, griaudės perkūnija, per perkūniją vėjo gūsiai sieks 15-20 m/s, gali pabirti kruša. Temperatūra kils iki 19-24 laipsnių, pietrytinėje šalies dalyje daug kur šils iki 25-28 laipsnių.

Karščio banga Kaune
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienį mūsų šalies orus lems žemo slėgio sritis. Tiek naktį, tiek dieną per daugelį rajonų praslinks trumpos liūtys su perkūnija, vietomis liūtys bus smarkios, per perkūniją vėjo gūsiai sieks 15-20 m/s, kai kur iškris kruša. Naktis bus labai šilta ir tvanki, atvės tik iki 15-20 laipsnių, o dieną oras sugebės įšilti iki 25-30 laipsnių, tik vakariniuose rajonuose vietomis šils iki 21-24 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį daugelyje rajonų, dieną vietomis numatomi trumpi lietūs, perkūnija, kai kur lis smarkiai, per perkūniją vėjo gūsiai sieks 15-17 m/s. Naktį temperatūra pažemės iki 14-19 laipsnių, o dieną į šalį ims plūsti vėsesnio oro masė, papūs gaivesnis vakarų vėjas, temperatūra jau nebekils aukščiau 18-23 laipsnių.

Penktadienį, rugsėjo 1-ąją, trumpai palis tik vietomis, didžiausia tikimybė vakariniuose ir šiauriniuose rajonuose. Pūs gaivus vakarų vėjas, dieną jis bus stiprokas. Naktį oras atvės iki 10-15 laipsnių, dieną sušils iki 17-22 laipsnių.

Asociatyvi / D. Biržiečio nuotr.

Remiantis dabartiniais duomenimis šeštadienis turėtų būti sausesnis, o sekmadienį didesnėje šalies dalyje gali trumpai palyti. Naktys bus vėsios, bet dienomis turėtų šilti iki 19-24 laipsnių.

Remiantis dabartinėmis prognozėmis, kita jau rudens savaitė bus labai šilta. Pranešama, kad temperatūra turėtų kilti net iki 26-29 laipsnių pirmadienį bei antradienį, o trečiadienį net iki 31 laipsnio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA