Norėjo sekti sesės pėdomis, bet „Express Market“ pasakė „ne“ | Kas vyksta Kaune

Norėjo sekti sesės pėdomis, bet „Express Market“ pasakė „ne“

Asociatyvi / T. Vinicko nuotr.

Į naujienų portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi moteris, besiskundžianti, jog po darbo pokalbio Kauno parduotuvėje jos dukra jaučiasi sutrikusi, neva pokalbyje išgirsta netinkamumo darbui priežastis prasilenkia su realybe.

„Kita dukra dirbo anksčiau „Express Market“ parduotuvėje Kaune, Veiverių g. 112, vos ne vagystę inkriminavo. Maisto banką dėjo, gal galiojimo nepamatė ar ko ir susidarė 88 Eur trūkumas.

Apsaugos darbuotojas tada pralaikė kambariuke, bandė inkriminuoti vagystę, turbūt dėl šitos situacijos nenori dabar ir kitos dukros priimti dirbti“, – pasakojo į darbo pokalbį ėjusios moters mama.

Moteris minėjo, jog dukra ieško darbo kuo arčiau namų, todėl ėjo į darbo pokalbį būtent šioje parduotuvėje – ji labai arti, todėl važinėti nereikėtų.

„Ieškai darbo, kad arčiau namų būtų, o čia tyčiojasi. Kai dukra kalbėjo su tos parduotuvės vadybininke, ji pasakė, kad nepriims dėl sesės, nes būdavo nesusipratimų dėl jos, dėl tos tariamos vagystės. Dukrų pavardės skirtingos, nesuprantu, kuo tai susiję. Jos du skirtingi žmonės“, – pasipiktinusi situaciją pasakojo kaunietė.

Dėl minėtos situacijos detalių naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ susisiekė su „Express Market“ atstovais. Situaciją pakomentavo Marketingo skyriaus vadovė Inga Austynaitė-Rimkė.

„Visų pirma, mes apgailestaujame, kad deja ne visi norintys dirbti mūsų parduotuvėse kandidatai yra įdarbinami. Personalo skyriaus kolegų kasdieniame darbe visada vyrauja dvejopos žinios kandidatavusiems – kvietimas dirbti arba neigiamas atsakymas. Darbuotojų paieškos procese mūsų įmonė visada laikosi visiško skaidrumo principų tiek formuojant darbo skelbimo aprašymą, tiek komunikuojant atsakymą su priežastimis apie (ne)įdarbinimą.

Darbo skelbime įvardinami atrankos kriterijai, reikalingos kompetencijos, atitinkamai kandidatui pateikiamos priežastys dėl neigiamo atsakymo. Bendrąja prasme, darbuotojai, darbui parduotuvėje, prie kasos, t.y. su pinigais, be reikalingų asmenybinių savybių turi atitikti ir patikimumo bei nepriekaištingos reputacijos aspektus“, – priežastį įvardijo I. Austynaitė-Rimkė.

Kadangi darbas atsakingas, Personalo skyriaus darbuotojai kiekvieno kandidato kandidatūrą įvertina individualiai. Minėtuoju atveju buvo pasirinktas kitas kandidatas laisvai darbo vietai užimti.

Kaip teigė „Express Market“ Marketingo skyriaus vadovė, šiuo metu minėtoje parduotuvėje laisvų darbo vietų nėra, sėkmingai darbuojasi ir naujai priimtas kolega.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA