Pirkėjai pasipiktino: prekybos tinklas apmokestino dalies parduotuvių tualetus | Kas vyksta Kaune

Pirkėjai pasipiktino: prekybos tinklas apmokestino dalies parduotuvių tualetus

delfi.lt 2023/08/15 19:03
Asociatyvi / D. Pipo nuotr.

Skaitytojai teigia pastebėję tam tikrus pasikeitimus prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvėse. Anksčiau klientams buvę nemokami tualetai nuo šiol apmokestinti ir už apsilankymą juose prašoma 0,5 Eur. Prekybos centro atstovai teigia, kad šie pokyčiai – kraštutinis atvejis, kuomet tualete lankosi nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų apsvaigę asocialūs asmenys.

Pastebėję pokyčius socialiniuose tinkluose pyko ir teigė, kad kultūringoje šalyje toks apmokestinimas būtų neįmanomas.

Taip pat tikinta, kad ten, kur lankosi daug žmonių, jokių mokesčių už tualetus neturėtų būti.

„Kiekvienoje civilizuotoje šalyje ten, kur lankosi daug žmonių, tualetai turi būti nemokami. Juk elementaru. Ar tai „Maxima“, ar kitas prekybos tinklas, nesvarbu, bet kiekvienas save gerbiantis prekybos centras turėtų tuo rūpintis“, – svarstė gyventojai.

Buvo manančių ir priešingai.

„Nuo kada „Maxima“ yra visuomeninė ir kur parašyta, kad tualetai turėtų būti nemokami?“ – klausė kitas.

„Labai gerai, kad dabar mokamas“, – tikino kita moteris.

„Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė aiškino, kad šiuo metu mokamas patekimas į tualetus yra penkiolikoje didžiausio šalies prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvių iš 250, o patekimo mokestis yra toks pats, kaip ir kituose prekybos centruose ar tinkluose – 0,50 Eur.

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Sprendimas apmokestinti patekimą į tualetus yra priimamas kraštutiniu atveju, atsižvelgiant į pirkėjų skundus dėl tualetų švaros bei saugumo.

Parduotuvės, kuriose yra mokami tualetai, dažniausiai yra šalia stočių ar turgaviečių, itin judriose miestų vietose, tad tualetai čia greitai tampa viešaisiais, jais daugiausiai naudojasi ne mūsų pirkėjai, o asmenys, kurie lankosi visai kitose vietose.

Neretai pasitaiko atvejų, kad tualetuose ateina pasišildyti ir netgi užmiega apsvaigę nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų asmenys, o tai kelia nepatogumų ir baimės mūsų pirkėjams.

Siekiame, kad pirmiausiai mūsų pirkėjai parduotuvėje jaustųsi patogiai ir saugiai bei galėtų naudotis tvarkingais tualetais, tad ieškome būdų, kurie padėtų užtikrinti jų švarą. Tualetų apmokestinimas – vienas tokių būdų“, – teigė atstovė.

Ji aiškino, kad anksčiau dažniau taikyta praktika tualetus rakinti, o pirkėjui pageidaujant į tualetą patekti, parduotuvės darbuotojai raktą suteikdavo.

„Visgi 80 proc. atvejų raktas pas darbuotojus atgal negrįždavo, todėl dabar turint problemų su srautu ir švara einama kitu keliu, kuris pasiteisina.

Visada rekomenduojame neturint galimybių susimokėti už pasinaudojimą tualetu – kalbėtis su parduotuvių darbuotojais ir jie padės patekti į tualetą, kaip ir tose mažesnėse parduotuvėse, kuriose pirkėjams tualetų nėra, bet darbuotojai esant reikalui palydi į jiems skirtus tualetus“, – teigė I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA