Jau rytoj trijuose Lietuvos rajonuose prasidės lauko taktikos pratybos „Aršus Vilkas“ | Kas vyksta Kaune

Jau rytoj trijuose Lietuvos rajonuose prasidės lauko taktikos pratybos „Aršus Vilkas“

Asociatyvi / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Rugpjūčio 16-27 dienomis Jonavos, Kauno ir Prienų rajonuose vyks vienos didžiausių Pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas” Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo pėstininkų bataliono padalinių lauko taktikos pratybos „Aršus Vilkas 23/2″, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime žiniasklaidai.

Algirdo pėstininkų bataliono profesinės karo tarnybos ir nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai, Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai treniruosis ir bus vertinami pagal vykdomas gynybines užduotis apgyvendintoje vietovėje, veikiant su pėstininkų kovos mašinomis „Vilkas”.

Asociatyvi / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Bus atliekamas transporto ir karių perdislokavimas tarp operacijos rajonų, kuriuose kariai treniruosis atlikti taktinio žygio, skirtingų tipų žvalgybos, mūšio apgyvendintoje vietovėje ir kitokias gynybos užduotis.

Paskutinėmis pratybų dienomis Gaižiūnų poligone vyks V-ojo etapo kovinio šaudymo pratybos. Aukščiausio lygio kovinio šaudymo pratybų metu kariai ne tik šaudo į stacionarius taikinius šaudykloje, bet tai atlieka taktiškai judėdami vietovėje bei sąveikaudami tarp padalinių.

Asociatyvi / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Pratybose „Aršus Vilkas 23/2″ bus naudojami imitaciniai šaudmenys, pirotechnikos užtaisai, skleidžiami garsai iš garsiakalbių. Ramybės valandomis (nuo 22:00 iki 08:00) didelį garsą skleidžiančios priemonės nebus naudojamos. Gyventojai gali patirti trumpalaikių nepatogumų automobilių eisme, kuomet kariai vykdys kontrolės posto ar taktinio judėjimo vietovėje užduotis.

Rugpjūčio 19 d. Išlaužo miestelyje (Prienų raj.) Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo pėstininkų batalionas surengs ginkluotės ir technikos parodą, kurioje bus galima pabendrauti su kariais bei iš arčiau apžiūrėti pėstininkų kovos mašiną „Vilkas”.

Algirdo pėstininkų batalionas – vienas iš Lietuvos kariuomenės Pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas” dalinių. Šis batalionas nuo pat nepriklausomybės atkūrimo pasižymėjo kaip profesionalus, išskirtinės kovinės dvasios, palaikantis ypač aukštą parengtį ir orientuotas į kokybišką karinį rengimą vienetas.

Asociatyvi / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Lietuvai stojant į NATO Algirdo batalionas pratybose pademonstravo šalies kariuomenės pasirengimą atitikti Aljanso kariuomenėms keliamus standartus, o šiandien šis dalinys – pirmasis Lietuvos kariuomenėje apginkluotas pėstininkų kovos mašinomis „Vilkas”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA