Daugiau detalių apie nelaimę magistralėje: užsiliepsnojusiame autobuse buvo 30 keleivių | Kas vyksta Kaune

Daugiau detalių apie nelaimę magistralėje: užsiliepsnojusiame autobuse buvo 30 keleivių

TV3.lt / Vaida Girčė 2023/07/29 19:48
Skaitytojų nuotr.

Popietę greitkelyje ugnies fakelu virto keleivinis autobusas. Transporto priemonė užsiliepsnojo bevažiuodama. Laimė, vairuotojas laiku pastebėjo ugnį ir sustojo. Spėjo išlipti visi keleiviai ir net susirinkti savo daiktus.

Juodų dūmų stulpą iš tolo fiksavo važiuojantieji autostrada Vilnius–Kaunas netoli Grabuciškių. Čia ugnies fakelu virto tarptautinių autobusų tinklo „Eurolines“ autobusas.

Transporto priemonė pleškėjo atvira liepsna, į dangų kilo tiršti dūmai, ugnis buvo apėmusi visą autobusą. Laimė, ugniagesiai spėjo nuslopinti įsišėlusią ugnį, kol ši nepasiekė degalų bako. Pavyko išvengti siaubingo sprogimo.

„Persimetė gaisras į šalia esančią miško paklotę išdegė apie 50 kvadratinių metrų miško paklotės, visa laimė, kad autobuse liepsna nespėjo prasiveržti iki kuro bako, kuriame buvo likę apie 400 litrų dyzelino, sėkmingai atkirtome“, – sakė ugniagesių pamainos vadas Žydrūnas Bičius.

Nelaimė nutiko popietę. Ugnis įsiplieskė transporto priemonės gale, kur yra variklis. Šiuo autobusu važiavo 30 keleivių, tačiau jie nenukentėjo. Išvydęs ugnį, vairuotojas sustojo stotelėje, žmonės spėjo išlipti ir dar susirinkti visus daiktus.

„Keleiviai visi iki atvykstant išlipo. vairuotojas, važiuodamas pastebėjo, kad gale kažkas dega, sustojo kelkrašty, išlaipino keleivius, dar spėjo atiduoti bagažą. Gaisras pradėjo plisti į autobuso saloną, plisti, viską apėmė liepsnos“, – teigė jis.

Magistralėje užsiliepsnojo „Eurolines“ autobusas

Nelaimės vietoje plušėjo net 4 ugniagesių komandos.

„Sunkinančios aplinkybės visada greitkelyje, kada automobiliai juda dideliu greičiu, tai pirmą juostą buvome uždarę“, – kalbėjo ugniagesys.

Autobusas sudegė visiškai – teliko apanglėjęs rėmas. Gaisro priežastį aiškinasi ekspertai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA