VERT degalų prekybininkei „Energijos kodas“ skyrė 4,4 mln. eurų baudą | Kas vyksta Kaune

VERT degalų prekybininkei „Energijos kodas“ skyrė 4,4 mln. eurų baudą

ELTA 2023/07/28 17:32
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) UAB „Energijos kodas“ už įstatymo įpareigojimo nevykdymą, kad degalai iš atsinaujinančių energijos išteklių turi sudaryti tam tikrą dalį nuo bendro patiekto kiekio vertės rinkai skyrė 4 441 762,74 Eur baudą.

Kaip aiškinama tarnybos pranešime, tai padaryta ginant viešąjį interesą ir vykdant aplinkos apsaugos reikalavimus bei siekiant kurti skaidresnį ir tvaresnį šalies alternatyviųjų degalų sektorių, minėtai įmonei nepateikus pagrįstų argumentų.

Baudos už tokį patį pažeidimą skirtos ir UAB „Sunergus“ (166 733 Eur) bei UAB „Jozita“ (95 534 Eur).

VERT konstatavo, kad UAB „Sunergus“, UAB „Jozita“ ir UAB „Energijos kodas“ prekiavo degalais (benzinu ir dyzelinu), nepateikė atestuoto auditoriaus arba audito įmonės audito ataskaitų, kuriose būtų pateikti degalų iš atsinaujinančių energijos išteklių dalies, pagrįstos sertifikatais, kiekiai ir neįvykdė įpareigojimo 2022 m.: nuo bendros degalų tiekėjo vidaus rinkai patiekto benzino ir dyzelino energinės vertės – ne mažiau kaip 6,8 proc., iš kurių ne mažiau kaip 0,2 proc. turėjo sudaryti pažangieji biodegalai ir (ar) nebiologiniai skystieji ir dujiniai degalai iš atsinaujinančių energijos išteklių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA