Kauno dangų išraižė aukštojo pilotažo meistrai | Kas vyksta Kaune

Kauno dangų išraižė aukštojo pilotažo meistrai

R. Tenio nuotr.

Stepono Dariaus ir Stasio Girėno aerodrome šeštadienį surengtoje Kauno aviacijos šventėje paminėtas legendinių lakūnų skrydžio per Atlantą 90-metis.

Šeštadienį padangę virš Aleksoto raižė akrobatinių lėktuvų pasirodymai, vyko koncertai ir orlaivių ekspozicijos. Scenoje pasirodė lakūnų garbei Atlanto vandenyną irkline valtimi perplaukęs kaunietis Aurimas Valujavičius.

Šeštadienio popietę šventę atidarė Marijampolės aeroklubo parašiutininkų pasirodymas ir akrobatinių skrydžių meistro Jurgio Kairio šou kartu su Kauno pučiamųjų instrumentų orkestru „Ąžuolynas“. Drauge su jais parodomąją programą surengė daugkartinis Lietuvos ir pasaulio čempiono aviamodelių čempionas Donatas Paužuolis.

Tradiciškai nuo Rotušės aikštės Kauno gatvėmis į S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą atriedėjo motociklininkai, pasirodę parade „Bike Show Kaunas 2023“.

Vakaro kulminacija – akrobatinės grupės ANBO ir istorinio lėktuvo „Bellanca“, ultralengvųjų orlaivių, lėktuvo „Extra 300“, malūnsparnio „Cavalon“ ir komandos „Iron Wolf Aerobatics“ pasirodymai. Greta jų skrydžių į padangę kilo svečiai iš Suomijos ir Čekijos.

Tarp aviatorių pasirodymų savo įspūdžiais pasidalijo irkline valtimi Atlantą perplaukęs keliautojas A. Valujavičius.

Šventę uždarė Manto Jankavičiaus šou projektas „Rhapsody Recomposed“. Svečių S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome šeštadienį laukė ekspozicijos, tarp kurių – Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparniai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA