„Kauno liftai“ parduos dalį įsigyto „Baltijos liftų“ ir „Šiaulių lifto“ verslo | Kas vyksta Kaune

„Kauno liftai“ parduos dalį įsigyto „Baltijos liftų“ ir „Šiaulių lifto“ verslo

BNS 2023/07/14 19:52
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Konkurencijos tarybai pareiškus, kad dėl bendrovių „Kauno liftai“, „Baltijos liftų“ bei „Šiaulių lifto“ sandorio, Kauno įmonei įsigijus 100 proc. pastarųjų dviejų įmonių akcijų, buvo apribota konkurencija rinkoje, „Kauno liftai“ pasiūlė dalį įsigyto verslo parduoti kitoms įmonėms.

Reaguodama į tarybos išvadas, įmonė tretiesiems asmenims įsipareigojo perleisti „Baltijos liftų“ ir „Šiaulių lifto“ kėlimo įrenginių priežiūros ir remonto sutartis Panevėžio, Utenos ir Kauno apskrityse bei perleisti „Kauno liftų“ senesnių nei 25 metų ir ne jos įrengtų liftų priežiūrą Vilniaus apskrityje.

Be to, „Kauno liftai“ įsipareigojo perleisti įmonės kėlimo įrenginių keitimo sutartis Vilniaus apskrityje.

Atlikusi preliminarų pranešimo apie sandorį vertinimą, taryba nustatė, kad dėl jo būtų sustiprinta dominuojanti padėtis arba apribota konkurencija kėlimo įrenginių techninės priežiūros ir remonto Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Utenos apskrityse bei kėlimo įrenginių keitimo Vilniaus apskrityje rinkose.

Preliminariu tarybos vertinimu, „Kauno liftams“ perleidus dalį sutarčių būtų išsaugota konkurencija šiose rinkose.

Pernai gegužę Konkurencijos taryba įpareigojo „Kauno liftus“ iki liepos 16 dienos pateikti pranešimą apie sandorį.

„Kauno liftai“ neprivalėjo pranešti apie numatomą sandorį ir gauti tarybos leidimą, nes 2020 metų abiejų įmonių bendros pajamos neviršijo 20 mln. eurų. Tačiau taryba nusprendė savo iniciatyva nagrinėti sandorį, nes kilo įtarimų, jog įvykus sandoriui „Kauno liftų“ rinkos dalis galėjo itin padidėti.

Registrų centro duomenimis, „Kauno liftai“ valdo „Baltijos liftus“ nuo 2021 metų gegužės. Nuo 2014 metų įmonės akcijos priklausė Estijoje registruotai „Navitas invest“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA