Ką tik iš mūšio lauko grįžęs karys A. Kumpis pristatys Ukrainos karo tikrovę | Kas vyksta Kaune

Ką tik iš mūšio lauko grįžęs karys A. Kumpis pristatys Ukrainos karo tikrovę

Vytauto Didžiojo karo muziejaus nuotr.

Birželio 29-ąją 17.30 val. Vytauto Didžiojo karo muziejuje įvyks metus kario savanorio, ką tik iš mūšio lauko Ukrainoje sugrįžusio Arūno Kumpio knygos „Ukrainos karo audrose. Savanorio iš Lietuvos dienoraštis” pristatymas. Susitikimo metu lietuvis savanoris su klausytojais pasidalins asmeniais išgyvenimais, istorijomis iš karių kasdienybės, taip pat papasakos apie savo pavojingiausias misijas karščiausiose Ukrainos taškuose, tokiuose kaip Charkivas Chersonas, Donbasas ir Bachmutas.

Knygos pristatymo metu mintimis apie karo padėtį Ukrainoje pasidalins susitikimo moderatorius dr. J. Basanavičiaus Karių reabilitacijos centro specialistas Ramūnas Šerpatauskas.

Knygos pristatymo metu birželio 29-osios pavakarę lietuvis karys savanoris, daugiau nei metus priešakinėse Ukrainos linijose kovojantis, ukrainiečius ginantis A. Kumpis atskleis visiškai kitokį pasaulio vaizdą – karo niokojamą šalį. Pristatyme ką tik į Lietuvą sugrįžęs karys A. Kumpis kartu su dr. J. Basanavičiaus Karių reabilitacijos centro specialistu Ramūnu Šerpatausku aptars metus trunkantį karą, Lietuvos ir Ukrainos santykius, pasidalins karine patirtimi bei atsakys į klausytojų rūpimus klausimus.

Rašytojas naujausios knygos „Ukrainos karo audrose” pristatymo metu pasidalins fronte įsivyravusiomis žaidimo taisyklėmis, padedančiomis išgyventi iki vakaro pabaigos. Buvęs Krašto apsaugos savanorių pajėgų karys taip pat papasakos, kodėl nusprendė pirmosiomis karo dienomis išvykti į frontą ir ginklu kovoti Ukrainos pusėje, pasidalins savo asmeniniais išgyvenimais bei aptars pavojingiausias misijas, kuriuose jam teko asmeniškai dalyvauti.

Autorinėje knygoje „Ukrainos karo audrose”, kurią išleido leidykla „Briedis”, Arūnas Kumpis ne tik perteikia kasdienišką Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kario buitį, karo pergales bei netektis, bet detaliai ir be jokių pagražinimų aprašo kovą su brutalia okupanto karo mašina, jos naikintuvais, bombonešiais, artilerija, balistinėmis raketomis. Knygoje rašytojas fiksuoja prisiminimus iš mūšio lauko, žvalgybos ir diversijų padalinio sudėtyje vykdytas užduotis Charkivo, Chersono, Donbaso fronto ruožuose, analizuoja kare naudojamą ginkluotę, taktikas. Knygą papildo autentiškos nuotraukos iš mūšio lauko, žemėlapiai, iš okupantų perimtos pokalbių išklotinės.

Knygos pristatymo metu birželio 29-ąją 17.30 val. Karo muziejuje lankytojai turės galimybę ne tik gyvai pabendrauti su kariu savanoriu A. Kumpiu, bet ir įsigyti autoriaus knygą, taip pat gauti rašytojo autografą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA