Prekybos tinklas vieną dieną nemokamai dalins obuolius: kam ir kada? | Kas vyksta Kaune

Prekybos tinklas vieną dieną nemokamai dalins obuolius: kam ir kada?

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Birželio 1-ąją, minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną, „Lidl“ parduotuvėse visoje Lietuvoje mažiesiems lankytojams bus nemokamai dalijami obuoliai, praneša prekybos tinklas.

Ne tik vaikams, bet ir suaugusiems Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja palaikyti optimalų svorį bei kasdien suvalgyti pakankamai šviežių vaisių ir daržovių, pilno grūdo produktų. Organizacijos specialistai taip pat pataria rinktis liesą mėsą bei vengti maisto, kuriame yra daug sočiųjų riebalų rūgščių, transriebalų rūgščių, cukraus ir druskos.

Ypač vaikams labai svarbu maitintis reguliariai ir įvairiai – taip organizmo poreikiai bus labiau patenkinti, sumažės lėtinių neinfekcinių ligų, pavyzdžiui, diabeto ir kt., rizika. Čia į pagalbą ir ateina gerai žinomi obuoliai, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.

„Obuoliai – daugelio mėgstamas vaisius, kurį patogu valgyti bet kur ir bet kada. Vis dėlto, ne visada šie traškūs vaisiai atsiduria vaikų rankose. Todėl siekdami paskatinti dažniau rinktis sveikatai palankius užkandžius, visą birželio pirmąją visiems vaikams dalinsime obuolius nemokamai“, – sako „Lidl Lietuva” pirkimų tarnybos vadovė Ilona Čiužienė.

Obuoliai itin naudingi vaisiai, kuriuos be atvangos liaupsina dietologai ir mitybos specialistai, ir ne veltui. Obuoliuose randama riboflavino, niacino, folio rūgšties, tiamino, taip pat vitaminų A, E ir C, vitamino K, kalcio, geležies, mangano, fosforo, kalio ir kitų vitaminų bei mineralinių medžiagų. Obuoliai itin turtingi tirpiomis ir netirpiomis maistinėmis skaidulomis. 100 g obuolių yra apie 50-60 kcal, iš jų – apie 14 g angliavandenių, labai nedaug riebalų ir baltymų.

Nemokami obuoliai mažųjų lauks prie „Lidl“ parduotuvių kasų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA