Atsikvėpti kėdainiečiams neleidęs „Žalgiris“ žengė į LKL pusfinalį | Kas vyksta Kaune

Atsikvėpti kėdainiečiams neleidęs „Žalgiris“ žengė į LKL pusfinalį

Kauno „Žalgiris“ - Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ / „BC Žalgiris Kaunas“ nuotr.

Kazio Maksvyčio treniruojamas Kauno „Žalgiris“ tiesiausiu keliu žengė į „Betsafe-LKL“ pusfinalį. Žalgiriečiai išvykoje rezultatu 92:86 (29:18, 23:17, 22:25, 18:26) įveikė Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ekipą ir ketvirtfinalio seriją laimėjo rezultatu 2:0.

Po tris taškus pelnė Tomas Dimša ir Isaiah Tayloras, Rolandas Šmitas pridėjo dvitaškį, o Edgaras Ulanovas surinko penkis taškus – 13:9. Dvitaškius sumetė Ignas Brazdeikis, Edgaras Ulanovas, Achille Polonara ir Kevarriusas Hayesas, Lukas Lekavičius ir Karolis Lukošiūnas taikliai metė iš toli, o Laurynas Birutis sumetė baudų metimus – 29:18.

A. Polonara ir K. Lukošiūnas smeigė po tritaškį, K. Hayesas įdėjo iš viršaus, o dvitaškius sumetė Dovydas Giedraitis ir E. Ulanovas – 41:26. septynis taškus įsirašė I. Brazdeikis, o po du pelnė L. Lekavičius ir L. Birutis – 52:35.

Penkis taškus iš eilės iškart po pertraukos surinko L. Lekavičius, R. Šmitas įmetė dvitaškį, o E. Ulanovas taikliai metė iš toli – 62:52. Septyniais taškais pasižymėjo I. Tayloras, baudos metimus realizavo K. Hayesas ir A. Polonara, o E. Ulanovas įsirašė dar du taškus – 74:60.

Per pusę ketvirtojo kėlinio po du taškus pridėjo E. Ulanovas, L. Birutis ir L. Lekavičius, o skirtumas mažėjo – 80:72. Dvikovos pabaigoje varžovai priartėjo, bet T. Dimša smeigė tritaškį, taškus iš po krepšio įvertė L. Birutis, du dvitaškius metimus pataikė E. Ulanovas, o pergalę tolimu metimu įtvirtino K. Lukošiūnas – 92:86.

„Žalgiris“: E. Ulanovas 20, L. Lekavičius 12, I. Tayloras 10, K. Lukošiūnas 9, I. Brazdeikis 9, L. Birutis 8, A. Polonara 7, T. Dimša 6, K. Hayesas 5, R. Šmitas 4, D. Giedraitis 2, A. Butkevičius 0.

„Nevėžis-Optibet“: D. Freemanas 16, B. Davisonas 15, D. Doualla 15, T. Lambrechtas 15, M. Valinskas 10.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA