Į Ukrainą iškeliavo trys „Radarom!“ metu įsigyti radarai | Kas vyksta Kaune

Į Ukrainą iškeliavo trys „Radarom!“ metu įsigyti radarai likusieji 13 – ruošiami

LK I. Budzeikaitės nuotr.

Trys akcijos „Radarom!“ metu įsigyti radarai jau iškeliavo į Ukrainą, likusieji 13 pasiekė Lietuvą ir yra ruošiami transportavimui, pirmadienį pranešė organizacija „Mėlyna/Geltona“ („Blue/Yellow“).

Anot organizacijos, radarų įsigijimo ir siuntimo į Lietuvą procedūros užtruko apie mėnesį.

Kaip pastebi Jonas Ohman, tai itin geras rezultatas: „Dėl mūsų pilietinės visuomenės aktyvumo padedant Ukrainai, Lietuva tarptautiniuose gynybos pramonės vandenyse, kur nardo gerokai rimtesni žaidėjai, jau spėjo užsitarnauti išskirtinį vardą. Todėl kai kuriais atvejais vien pasakius Lietuvos vardą tam tikri sraigtai pasisuka greičiau“.

Organizacija „Mėlyna/Geltona“ pažymi, kad pagamintų radarų laukiantys ukrainiečiai yra apmokyti ir paruošti darbui su jais – kovo viduryje Lietuvoje lankėsi grupė Ukrainos karių, kurie dalyvavo specialiuose mokymuose.

Iš viso Ukrainą pasieks šešiolika radarų, vietoje anksčiau planuotų 14-os: 12 įprastų, stacionarių bei dar 4 mobilūs radarai, skirti specialioms užduotims vykdyti.

„Dar kartą dėkojame visiems Lietuvos žmonėms ir verslams, prisidėjusiems ir toliau prisidedantiems prie šios misijos“ , – rašoma „Mėlyna/Geltona“ pranešime.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad akcija „Radarom!“ vyko nuo sausio pabaigos iki vasario 24 dienos. Akcijoje dalyvavo nacionalinis transliuotojas LRT ir organizacijos „Blue/Yellow“, „Laisvės TV“, „1K fondas“ ir „Stiprūs kartu“. Rusijos karo Ukrainoje metinių proga vykusios labdaros akcijos metu surinkta 14 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA