Aliarmas Ringauduose: vienam žmogui prireikė pagalbos, gaisrininkai vis dar dirba | Kas vyksta Kaune

Aliarmas Ringauduose: vienam žmogui prireikė pagalbos, gaisrininkai vis dar dirba atnaujinta

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienio popietę ugniagesiai skubėjo į Ringaudus. Gautas pranešimas apie čia užsidegusį namą – naujienų portalo žiniomis, nukentėjo vienas žmogus, gaisrininkai vis dar malšina liepsnas.

Kaip nurodė Bendrasis pagalbos centras, skubios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 pranešimas apie gaisrą gautas 15.27 val. – Kauno r. sav., Ringaudų sen., Ringaudų k., Rasos g. užsidegė namas.

Į įvykio vietą išsiųstos Kauno miesto ir rajono priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba (PGV) netrukus patikslino, kad pranešėjas girdėjo sprogimą. Pajėgos išsiųstos pagal 2 PIN, nelaimės vietoje dirba penkios autocisternos.

Kauno PGV atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė „Kas vyksta Kaune“ informavo, kad gaisro metu apdegė vienas žmogus, medikai įvykio vietoje jam suteikė pagalbą.

Namas 18×15 m, dviejų aukštų su mansarda, ant stogo – saulės elektrinė, kurią gesinti sudėtinga. Be penkių autocisternų į Ringaudus taip pat išsiųstas keltuvas, kad būtų galima gesinti iš viršaus.

Apie 16.30 val. gaisras dar nebuvo likviduotas.

Papildyta balandžio 18 d., 13.42 val.

Kaip nurodoma Kauno PGV antradienį paskelbtoje įvykių suvestinėje, gaisras visiškai užgesintas 17.08 val. nudegė apie 100 kv. m namo stogo dangos, nuardyti saulės elektrinės segmentai, likusi dalis stogo dangos ir konstrukcijų, stipriai aprūko ir vandeniu sulietas namo vidus.

Sudegė 10×6 m stoginė, automobilis „Mercedes-Benz“, žoliapjovė-traktoriukas, įvairūs ūkio paskirties daiktai, apdegė prie namo augančios trys pušys, nuostoliai tikslinami.

Išgelbėtas 10×15 m ūkinis pastatas, esantis už 5 m nuo gyvenamojo namo, išgelbėta 10–15 kub. m prie namo sukrautų lentų. Vanduo gaisrui gesinti buvo vežiojamas iš už 1,5 km esančio gaisrinio hidranto.

Namo savininkas išvežtas į gydymo įstaigą – apsinuodijo dūmais ir apdegė veidą. Dūmų detektoriaus pastate nebuvo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA