B. Vanagas pasidalijo tragiško Dakaro incidento vaizdo įrašu | Kas vyksta Kaune

B. Vanagas pasidalijo tragiško Dakaro incidento vaizdo įrašu

DELFI, Kas vyksta Kaune inf. 2023/01/11 20:15

Antradienį Dakaro ralio 9-ame greičio ruože tarp Rijado ir Haradho žuvo lenktynių sirgalius iš Italijos. Jį partrenkė vienas varžybų dalyvių, skelbia organizatoriai. Bendroje įskaitoje pirmas važiavęs čekų ekipažas po nelaimės pasitraukė iš varžybų.

Kaip skelbia „Delfi“, ralį stebėjęs italas buvo trasoje už smėlio kopos, kuomet jį parbloškė sunkvežimio ekipažas. Sužeistas žmogus bandė atsistoti, tačiau netrukus suklupo. Jis skubiai skraidintas į ligoninę, tačiau vyro gyvybė užgeso sraigtasparnyje, skelbiama ralį organizuojančios kompanijos pranešime (AMO).

Nors įvykio detalės išsamiau neatskleistos, avarijos vaizdo įraše matyti, kaip susidūrimo su netikėtai trasoje atsidūrusiu žiūrovu neišvengė čeko Alešo Loprais vairuojamas sunkvežimis. Čekų ekipažas po 9-ių etapų bendroje įskaitoje užėmė 1-ą vietą, antradienį finišavo ketvirtoje vietoje prieš Vaidoto Paškevičiaus ekipažą.

„Man labai gaila, tai mane lydės visą gyvenimą“, – po tragiško incidento teigė sunkvežimio pilotas A. Loprais, nusprendęs nebetęsti lenktynių likusiuose etapuose.

Susidūrimo vaizdo įrašu pasidalijęs Benediktas Vanagas visiems ralio aistruoliams priminė, kad automobilių sportas gali būti pavojingas. Ypač pavojinga stovėti tiesiai už kopos, mat lenktynininkas, kildamas į smėlio kalvą, nemato, kas yra už jos.

„Žiūrovas, būdamas už kopos, irgi nemato, iš kur atvažiuoja automobilis. Jei lenktynininkai patiria avariją iškart už kopos, šturmanas ant kopos viršūnės pavojingoje trajektorijoje deda šalmą (arba stovi pats) informuodamas, kur važiuoti negalima“, – rašė B. Vanagas.

Ši nelaimė – penktoji mirtis Dakaro ralyje, jam persikėlus į Saudo Arabiją 2020-aisiais. Pirmame Dakare Saudo Arabijoje žuvo lenktynininkai Paulo Goncalvesas ir Edwinas Straveras, 2021-aisiais – Pierre’as Cherpinas, pernai paskutinę varžybų dieną žuvo motociklo mechanikas Quentinas Lavallee.

Iš viso nuo 1979-ųjų Dakaro ralio pradžios žuvo 79 su varžybomis susiję asmenys (lenktynininkai, žiūrovai).

Primename, kad Lietuvos spalvas Saudo Arabijos smėlynuose šiemet gina 7 Lietuvos komandos. Dakaro ralyje dalyvių iš viso laukia 8549 kilometrai, iš kurių 4706 driekiasi greičio ruožais. Jų numatyta 14, taip pat dalyviai jau turėjo 1 poilsio dieną.

Iš Dakaro jau pasitraukė B. Vanagas, o įskaitoje važiuoja tik Rokas Baciuška ir Tomas Jančys. Po 10-ojo etapo R. Baciuška bendroje motobagių įskaitoje yra pirmas. T. Jančio komanda motobagių bendroje įskaitoje yra 19-a.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA