Aplinkosaugininkai imasi veiksmų, kad būtų užkirstas kelias Nemuno taršai Kaune – Kas vyksta Kaune

Aplinkosaugininkai imasi veiksmų, kad būtų užkirstas kelias Nemuno taršai Kaune

Asociatyvi / Skaitytojo nuotr.

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) pasirašė trišalę sutartį su AB „LTG Infra“ ir UAB „VentEko Lietuva“ dėl taršos stabdymo priemonių parengimo, kad būtų sustabdyta tarša naftos produktais į Nemuno upę Juozapavičiaus g. Kaune.

Dėl praeityje Kaune veikusios geležinkelio pabėgių gaminimo įmonės veiklos naftos produktais buvo užterštos aplinkinės teritorijos Juozapavičiaus prospekte ir Nemuno krantinėje, rašoma Aplinkos apsaugos departamento pranešime žiniasklaidai.

Kadangi tarša istorinė, Kauno savivaldybė, pasitelkdama Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento darbuotojus, daug metų bandė stabdyti skalūno alyvos patekimą į Nemuną iš istoriškai užterštų teritorijų.

Šiais metais, pareigūnams nustačius padidėjusią taršą, AAD ėmė inicijuoti veiksmus, kad Kauno savivaldybė imtųsi efektyvesnių priemonių Nemuno taršai sustabdyti. Kadangi pritarimo iš savivaldybės nebuvo gauta, AAD ėmėsi iniciatyvos taršą stabdyti nedelsiant.

„Šią vasarą tapo akivaizdu, kad tarša į Nemuną stipriai suaktyvėjo ir vykdomų taršos stabdymo priemonių Juozapavičiaus pr. nepakanka. Nors aplinkosaugininkai nuolat stebi problemines Nemuno krantinės vietas Kaune ir reaguoja į menkiausius pranešimus, to neužtenka, o laukimas tik didina žalą aplinkai. Vien stebėti ir tikėtis, kad problema savaime išsispręs, būtų neatsakinga, todėl AAD šia sutartimi nori įgyvendinti ir pritaikyti efektyvias priemones, kad būtų užkirstas kelias teršalų patekimui į Nemuną“, – sako AAD direktorius Giedrius Kadziauskas.

Pasak AAD vadovo, įgyvendinę sutartyje numatytas priemones Nemuno taršai sustabdyti, būsime tikri, kad padarėme viską šiai upei apsaugoti, kol vyksta teisminiai ginčai dėl pačių sklypų tvarkymo.

Primename, kad Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdyba užterštų teritorijų sklypų savininkams yra davusi privalomuosius nurodymus dėl užterštų teritorijų tvarkymo planų parengimo. Tvarkymo planą yra parengęs vieno sklypo savininkas. Dėl privalomųjų nurodymų kitiems dviem sklypų savininkams tebevyksta teisminiai procesai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA