Kaune vyks trečiosios „NPC Worldwide“ varžybos: kultūrizmo čempionams – išskirtiniai kvietimai | Kas vyksta Kaune

Kaune vyks trečiosios „NPC Worldwide“ varžybos: kultūrizmo čempionams – išskirtiniai kvietimai

Organizatorių nuotr.

Sekmadienį, spalio 2 dieną, Kaune – jau trečiosios „NPC Worldwide“ kultūrizmo organizacijos, atveriančios sportininkams kelius į „Mr. Olympia” Turnyrą Las Vegase, varžybos. Girstučio kultūros centre išsirikiuos sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Graikijos bei Izraelio.

„Pirmą kartą Lietuvos kultūrizmo istorijoje absoliutūs varžybų nugalėtojai laimės išskirtinius pakvietimus su apmokėtais dalyvio mokesčiais dalyvauti mėgėjų „Olympia” varžybose Italijoje „Amateur Olympia Italy Pro qualifier”, – sako pasaulinės kultūrizmo organizacijos „NPC Wordwide“ atstovas Lietuvoje, „IFBB Pro League” teisėjas Karolis Žilinskas.

Būtent jam pernai metais už Atlanto veikianti, kultūrizmo mėgėjus ir profesionalus vienijanti organizacija „NPC Worldwide / IFBB Pro League” patikėjo mūsų šalyje, Palangoje, surengti vieną žinomiausių „IFBB Pro league qualifier“ renginių.

Kaip rašoma „NPC Lithuania“ pranešime žiniasklaidai, minėtas renginys atveria kelią į profesionalų karjerą bei sportininkų aukščiausiu pasiekimu vadinamą, prestižinį profesionalų čempionatą „Mr. Olympia” Las Vegase. Tiesa, šių varžybų neoficialiu simboliu vadinamas Arnoldas Švarcenegeris – Austrijos ir JAV, aktorius, verslininkas, filantropas, politikas, buvęs sunkumų kilnotojas ir kultūristas. Jis sunkumus pradėjo kilnoti būdamas 15 metų. Dvidešimties metų laimėjo Mr. Universe titulą, o po to septynis kartus laimėjo „Mr. Olympia” konkursą.

„Šiemet Lietuvoje vyksiančiose varžybose „NPC Worldwide” „Power of the Knight” gali dalyvauti visi norintys. Tai – regioninė atranka, kurioje absoliutūs kategorijų nugalėtojai dėl profesionalo vardo turės teisę save atstovauti Italijoje „Amateur Olympia Italy Pro qualifie” varžybose. Jei šioje atrankoje lydės sėkmė, sportininkas ne tik gaus kelialapį į „Mr. Olympia“ čempionatą, bet ir statusą – „IFBB Pro”, užtikrinantį dalyvavimą visuose „IFBB” profesionalų kovose”, – paaiškina K. Žilinskas.

„NPC Worldwide“ varžybos / Organizatorių nuotr.

Sekmadienį Kaune rengiamose „NPC Worldwide” „Power of the Knight” varžybose dalyvaus sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Graikijos bei Izraelio.

Kiekvienoje iš šešių kategorijų aukščiausius balus gavę sportininkai susirungs tarpusavyje dėl absoliučių nugalėtojų vardų tarp moterų ir vyrų bei bus apdovanoti išskirtiniais kvietimais dalyvauti „Amateur Olympia Italy Pro qualifier“ varžybose, kuriuose sportininkai kovos dėl profesionalo vardo.

Daugiau nei septynis dešimtmečius veikiančios ir sportininkus profesionalus vienijančios organizacijos „NPC Wordwide“ vardu rengiamoms varžyboms keliami itin aukšti organizaciniai reikalavimai – nuo sportinio renginio vietos ir atestuoto personalo iki grimo ar teisėjų kvalifikacijos.

Šios varžybos rengiamos kartu JAV „NPC Worldwide” atstovais bei ilgamete turnyro „Mr. Olympia” vadybininke bei vienų didžiausių varžybų Meksikoje „Mexico Grand Battle” organizatore Maria Ibarra, tad komanda iš JAV taip pat atvyks į Lietuvą sėkmingam varžybų pravedimui.

Varžybose teisėjaus 5 „IFBB Pro League” profesionalų lygos teisėjai iš Vokietijos, Lenkijos, Šveicarijos, Italijos. Varžybas ves Gabriel Opare iš Ispanijos.

Bilietus įsigyti galima tik internetu čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA