Rudenėjanti Rotušės aikštė primena sandėlį: ko laukia barai? | Kas vyksta Kaune

Rudenėjanti Rotušės aikštė primena sandėlį: ko laukia barai?

R. Tenio nuotr.

Nors į Kauną atslinko rudeniška vėsa ir kavinių lankytojai prisėsti ieško šiltesnės vietelės, Rotušės aikštėje sukrautos eilės lauko stalų ir kito inventoriaus. Kaip pasirodė vienam „Kas vyksta Kaune“ skaitytojui, čia stinga tvarkos, į akis krenta nudžiūvę augalai. Vis dėlto, barų savininkai dar laukia šilumos bangos ir tikisi, kad kauniečiai paskutinįkart prieš uždarant lauko sezoną nusės stalelius.

„Kaip tragiškai atrodo Rotušės aikštė! Miestas davė barams plėstis ir dirbti, kad atsistatytų po karantino! Bet šių metu situacija tragiška, galima pavadinti vienu dideliu sandėliu, sumesta kas kaip“, – savaitės pradžioje pastebėjo vienas kaunietis.

Tvarka čia tikrai ne pedantiška: vienos kėdės sukrautos gražiai, kitos „paklydusios“ betoninių plytelių tyruose, kai kurie stalai guli ant šono ar visai apversti, o vazoniniai augalai mena vasaros kaitrą.

Visgi šį lengvą jovalėlį dar kelias dienas tikimasi užpildyti kauniečių klegesiu, barų ir restoranų valdytojai laukia kiek kaitresnių saulės spindulių.

Rotušės aikštėje esančio baro „Klimas“ vadovė pažymėjo, kad savivaldybė verslininkams aikštėje leido statyti lauko staliukus. Vis dar stovi daugelio apink Rotušę dirbančių restoranų inventorius – staliukus, pašnekovės teigimu, turi ko gero visos čia dirbančios įstaigos.

„Tiek jų tebestovi dėl to, kad kitą savaitę pranašaujama iki 20 laipsnių šilumos, ateina bobų vasara. Visi tikisi gerų orų ir lauke nusėstų stalų, o po to susipakuos ir Rotušės sezonas pasibaigs.

Greičiausiai, ir kiti restoranai matė tas prognozes bei laukia darbingos savaitės, tada pradės ruoštis žiemai. Mačiau, kol kas vienintelė „Agave“ susikrovė mantą ir išsivežė skėčius“, – situaciją nusakė „Klimo“ vadovė.

Prieš metus Kaune dirbti pradėjusi pašnekovė negalėjo palyginti ką tik praėjusios vasaros su ankstesnėmis, kai Vilniaus gatvėje nevyko rekonstrukcija, tačiau bent šiemet baras klientų srautu esą nesiskundė.

„Iš principo, bent pas mus žmonės bet kokiu atveju ateidavo, nes skanūs kokteiliai ir maistas, miestiečiai sugrįždavo, rezervuodavo tuos pačius stalus. Piniginiu atžvilgiu tikrai nesiskundžiame“, – pridūrė ji.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA