„Volfas Engelman” direktorius pripažino, kad jų produkcija pateko į Rusiją dėl partnerių kaltės | Kas vyksta Kaune

„Volfas Engelman” direktorius pripažino, kad jų produkcija pateko į Rusiją dėl partnerių kaltės nutraukė sutartį su logistikos bendrove

Marius Horbačauskas, AB „Volfas Engelman“ generalinis direktorius 2022/09/12 10:45
Marius Horbačauskas / R. Tenio nuotr.

Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose platinami vaizdai su „Volfas Engelman“ ir kitų Lietuvos gamintojų produkcija Rusijoje, pateikiamos įvairios ir dažnai žmones klaidinančios šio fakto interpretacijos. Norime paaiškinti situaciją ir pateikti išsamius faktus, kad visuomenė galėtų susidaryti objektyvesnę nuomonę šia tema.

Pirmiausia, pripažįstame, kad „Volfas Engelman“ produkcija be mūsų žinios pateko į Rusijos rinką. Kovo mėnesį nutraukus oficialų eksportą į šalį agresorę, ir prekybos partneriams Rusijoje mums likus skoloje daugiau nei 1 mln. eurų, ji vis tiek pateko į šią rinką. Išsiaiškinome, kad tai įvyko per vieną mūsų produkcijos platintoją UAB „Lukritma“, jam pažeidžiant prekių platinimo sutartį.

Dėl situacijos prisiimame visą atsakomybę. Apie savo produkciją Rusijoje turėjome sužinoti ne iš socialinių tinklų, privalėjome tai sužinoti ir sukontroliuoti anksčiau ir užkirsti kelią mūsų alui nelegaliai keliauti į šalį agresorę.

Dėl nelegalaus eksporto į Rusiją santykiai su UAB „Lukritma“ yra nutraukti. Su šiuo produkcijos platintoju dirbome daugiau nei 10 metų, jis mūsų produkciją vežė į tokias šalis kaip Lenkija, Jungtinė Karalystė, Airija, Ukraina ir kt. Šiuo metu intensyviai ieškome partnerio, kuris perimtų platinimą į šias eksporto rinkas.

Birželį santykius nutraukėme su pirmuoju platintoju, kuris, įsigijęs mūsų produkcijos prekiauti kitose šalyse, savavališkai ir be mūsų žinios gabeno ją į Rusiją. Šiuo metu dėl nelegalios prekybos yra nutrauktos dvi sutartys.

Taip pat atliekame tyrimą, kad išsiaiškintume, ar nėra daugiau tokių nelegalaus platinimo atvejų. Į visus juos reaguosime principingai.

Atsiprašome visų mūsų klientų, partnerių ir visuomenės, kuriems kilo abejonių dėl tariamo mūsų įsitraukimo į tiesioginę prekybą Rusijoje. Ištirsime, kiek mūsų produkcijos per nelegalų eksportą nuo karo pradžios pateko į Rusiją, o pelną už šios produkcijos pardavimą skirsime pagalbą Ukrainai teikiančioms organizacijoms remti.

Esame vienoje gretoje su pasauliniais prekių ženklais, kurie nuo kovo pradžios kenčia dėl paralelinio eksporto. Gegužės mėnesį Rusija paskelbė ilgą sąrašą prekių iš užsienio, automobilių gamintojų, technologijų įmonių ir vartotojų prekių ženklų, kuriems gali būti taikomas vadinamasis paralelinio importo mechanizmas, leidžiantis Rusijos įmonėms be prekių ženklų savininkų sutikimo pirkti prekes iš bet kurios įmonės už Rusijos ribų ir jas perparduoti Rusijoje. Taip atverti keliai pilkajam importui ir kitoms schemoms, kad šios šalies parduotuvių lentynos būtų pilnos. Rusijoje vis dar galima rasti drabužių, kosmetikos, technikos, automobilių prekių ženklų, tarp kurių – „L’Oréal“, „Zara“, „Mercedes-Benz“, „Apple“ ir kt., prekių.

Mes smerkiame Rusijos agresiją Ukrainoje, palaikome visišką prekybos su šia šalimi sustabdymą ir visokeriopai remiame už laisvę kovojančią Ukrainą bei jos žmones.

Nuo pirmos karo dienos „Volfas Engelman“ remia Ukrainą ir šios šalies žmones. Iki šiol paaukojome jau šešiaženklę sumą – nuolat tiekiame vandenį, energinius gėrimus specialiosioms pajėgoms. Bravoro darbuotojai į paramą įsitraukę ir asmeniškai – daug kolegų yra priėmę į savo namus pabėgėlių šeimas, jungiasi prie socialinių iniciatyvų. Mano namuose nuo kovo taip pat gyvena šeima iš Ukrainos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA