Šilainiai paskendo dūmuose: daugiabutyje įsiplieskė gaisras | Kas vyksta Kaune

Šilainiai paskendo dūmuose: daugiabutyje įsiplieskė gaisras papildyta

Skaitytojo nuotr.

Trečiadienio popietę dalis Šilainių mikrorajono paskendo juoduose dūmuose, pranešta apie daugiabutyje įsiplieskusį gaisrą. Pirminiais duomenimis, medikų pagalbos prireikė vienam daugiabučio gyventojui.

„Gaisras netoli Kauno Juozo Grušo meno gimnazijos”, – trečiadienį apie 14.25 val. nuotraukomis dalijosi skaitytojas. Liudininkų teigimu, įvykio vietoje darbuojasi 2-3 ugniagesių brigados, policija ir medikai.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune” komentavo Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budintis ugniagesys, apie 14 val. sulaukta pranešimo apie gaisrą Šarkuvos gatvės daugiabutyje.

Anot ugniagesio, gaisras kilo 11-ame daugiabučio aukšte, pirminiais duomenimis – sandėliuke. Vienam namo gyventojui prireikė medikų pagalbos. „Jis savo kojomis išvedamas iš pastato”, – pridūrė ugniagesys.

Įvykio vietoje vis dar darbuojasi visos specialiosios tarnybos. Gaisras lokalizuotas.

Papildyta gegužės 19 dieną 8.17 val.

Patikslintais duomenimis, gaisras kilo Baltų pr. daugiabutyje. Anot Policijos departamento, gegužės 18 d. apie 14 val. Kaune, Baltų pr., daugiabučiame name, vienuoliktame aukšte, kilo gaisras, kurio metu sudegė bendro naudojimo balkono durys, įvairūs daiktai bei aprūko koridoriaus sienos, o 1964 metais gimęs vyras dėl apsinuodijimo smalkėmis paguldytas į ligoninę.

Įtariamas padegimas. Nuostolis nustatinėjamas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str. 2 d. – Turto sunaikinimas ar sugadinimas.

Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės arba sunaikino ar sugadino didelės vertės svetimą turtą baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tuo metu Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, 11-ame daugiabučio aukšte, bendro naudojimo balkone, degė knygų spinta. Sudegė spinta, balkono durys, apdegė vieno buto durys, aprūko trijų butų durys, 11 ir 12 aukštų laiptinės sienos ir lubos. Siekiant įsitikinti, ar gaisras neišplito, pasikėlus autokeltuvu per langą patekta į vieną butą, apžiūrėtas vidus.

Autokeltuvu iš pastato evakuoti 2 žmonės, du žmonės evakuoti per laiptinę. Dėl apsinuodijimo smalkėmis į ligoninę paguldytas vienas žmogus.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA