Prieš „Neptūną“ Garliavoje stoję žalgiriečiai – per žingsnį nuo LKL pusfinalio | Kas vyksta Kaune

Prieš „Neptūną“ Garliavoje stoję žalgiriečiai – per žingsnį nuo LKL pusfinalio

Kazio Maksvyčio treniruojamas Kauno „Žalgirio“ klubas laimėjo trečiąsias „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio serijos rungtynes prieš Klaipėdos „Neptūną“ ir serijoje išsiveržė į priekį 2:1. Lietuvos čempionai Garliavoje vykusiose rungtynėse laimėjo rezultatu 87:71 (20:11, 31:22, 23:19, 13:19).

Janis Strelniekas ir Tyleris Cavanaugh susitikimą pradėjo taikliais dvitaškiais, Karolis Lukošiūnas pataikė iš toli, Joshas Nebo tašką pelnė nuo baudų metimo linijos, o Joffrey Lauvergne įdėjo iš viršaus – 10:7. Po dėjimo užsivedęs prancūzas surinko dar penkis taškus iš eilės, o kėlinio pabaigoje Lukas Lekavičius sumetė penkis baudų metimus – 20:11.

Artūras Milaknis pataikė du tolimus metimus, po dvitaškį įmetė J. Lauvergne ir Nielsas Giffey, o T. Cavanaugh realizavo du baudų metimus – 32:17. J. Lauvergne surinko dar šešis taškus, L. Lekavičius pasižymėjo aštuoniais, iš toli vėl pataikė K. Lukošiūnas, o savo taškų sąskaitą dvitaškiu atidarė Regimantas Miniotas – 51:33.

T. Cavanaugh iškart po pertraukos įsirašė taiklų dvitaškį ir sumetė du baudų metimus, J. Nebo galingai įdėjo iš viršaus, o L. Lekavičius pelnė dar aštuonis taškus – 65:47. L. Lekavičius po beveik dviejų minučių savo atkarpą pratęsė su dar vienu taikliu dviejų taškų vertės metimu, J. Nebo pakartojo tą patį, kėlinio pabaigoje pirmuosius savo taškus baudų metimais rinko ir Tai Websteris, o kėlinį uždarė L. Lekavičiaus tritaškis – 74:52.

T. Websteris taikliais dvitaškiais užbaigė dvi atakas, du metimus iš po krepšio įmetė ir baudos metimą realizavo J. Lauvergne, vieną pataiką ir R. Miniotas – 85:65. Dvikovos pabaigoje baudų metimus sumetė Paulius Jankūnas, varžovai šiek tiek sumažino atsilikimą, tačiau pergalę vis tiek iškovojo „Žalgiris“ – 87:71.

„Žalgiris“: L. Lekavičius 26, J. Lauvergne 20 (5 atk. kam.), T. Cavanaugh 8 (6 atk. kam.), A. Milaknis 6, T. Websteris 6 (5 rez. perd.), K. Lukošiūnas 6, J. Nebo 5, R. Miniotas 4 (5 atk. kam.), J. Strelniekas 2, P. Jankūnas 2, N. Giffey 2, M. Kalnietis 0.

„Neptūnas“: B. Griciūnas 14, N. Mineikis 12, D. Gailius 11, J. Jucikas 10.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA