Ištikus ekstremaliai situacijai Kaune – per 250 kolektyvinės apsaugos statinių | Kas vyksta Kaune

Ištikus ekstremaliai situacijai Kaune – per 250 kolektyvinės apsaugos statinių

R. Tenio nuotr.

Dėl susiklosčiusios karinės padėties Ukrainoje, vis daugiau žmonių pradeda galvoti apie slėptuves ir kitas vietoves, kur būtų galima apsisaugoti. Kauno miesto savivaldybė pateikia 250 apsaugos statinių atsitikus ekstremaliai situacijai, tačiau patikina, jog šiuo momentu nėra ko nerimauti. 

„Mieste skaičiuojama apie 250 kolektyvinės apsaugos statinių, tinkamų aktyvuoti įvairių ekstremalių situacijų atvejais. Jis prieinamas internete (www.kaunas.lt –> Civilinė sauga –> Svarbi informacija). Informaciją rasti galite čia.

Šis sąrašas yra bendrinis ir ne visi jame esantys pastatai dėl savo būklės ar konstrukcinių ypatumų gali būti naudojami kaip slėptuvės ar priedangos. Todėl jis nuolat peržiūrimas, atnaujinamas ir pagal poreikį pildomas. Priklausomai nuo to, kaip keisis situacija, jis bus konkretizuojamas ir aktualizuojamas. Šiuo metu toliau dirbame su šiuo sąrašu, kadangi mieste yra atsiradę ir daugiau statinių, priklausančių privačiam sektoriui, kurie galėtų būti tinkami ekstremaliosiomis situacijomis, tuo pačiu ir karo atveju“, – komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius Civilinės saugos ir mobilizacijos poskyrio vedėja Raminta Jančauskaitė.

Taip pat pabrėžiama, jog dabartinė situacija tiek Kaune, tiek visoje Lietuvoje yra stabili ir pavojus negresia.

„Vis dėlto, siekiant užbėgti už akių nepagrįstai panikai, reikia pabrėžti, kad situacija Lietuvoje ir Kaune – visiškai stabili, šiuo metu nėra pagrindo žmonių nerimui dėl karo grėsmių mūsų šalyje. Todėl pirmiausia visi turėtume sutelkti dėmesį užtikrinant visuomenės rimtį“, – teigė R. Jančauskaitė.

Kolektyvinės apsaugos statiniai yra skirti laikinam gyventojų prieglobsčiui. Šie pastatai pažymėti specialiuoju ženklu – lygiakraštis mėlynas trikampis oranžinio fono kvadrate, apibrėžtame mėlynos spalvos rėmeliu. Įprastomis gyvenimo sąlygomis minimi statiniai naudojami įvairiems visuomenės poreikiams, o ekstremaliųjų situacijų metu juos galima pritaikyti gyventojams apsaugoti nuo atsiradusių gyvybei ar sveikatai pavojingų veiksnių.

Dažniausiai tokie statiniai yra mokyklos, gimnazijos, kultūros, sporto centrai. Kiekviena savivaldybė rūpinasi savivaldybėje gyvenančių ir esančių žmonių apsauga ir iš anksto numato kolektyvinei apsaugai skirtus statinius.

Kolektyvinių apsaugos statinių žemėlapį galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA