Prie Migracijos departamento Kaune nutįso eilės: gyventojai suskubo darytis pasus | Kas vyksta Kaune

Prie Migracijos departamento Kaune nutįso eilės: gyventojai suskubo darytis pasus

delfi.lt 2022/03/02 16:30
„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Prasidėjus karui Ukrainoje nerimas jaučiamas ir Lietuvoje. Piliečiai suskubo pasirūpinti asmens tapatybės dokumentais. Palikus tik pagrindinį poskyrį Kaune, nusidriekė didelės laukiančiųjų eilės prie Migracijos departamento Kauno skyriaus.

„Delfi“ sulaukė skaitytojos Gustės laiško iš Kauno dėl susidariusių eilių prie Migracijos tarnybos pasų skyriaus.

„Norėjau užsiregistruoti pasų poskyryje dėl paso pagaminimo vaikui, tačiau rezervacijos laiką gavau arčiausią tik po mėnesio. Važiuojant pro šalį prie pasų poskyrio nuo pat ankstyvo ryto matosi, kad laukia didelė žmonių minia. Kodėl Kaune palikta tik viena vieta, kurioje galima užsisakyti pasigaminti dokumentus? Ar normalu, kad dokumento reikia laukti šitaip ilgai. Tai būtiniausias dalykas, kurį turi turėti žmogus, o eilės kosminės. Matosi, kad lauke laukia net žmonės su mažais vaikais“, – rašė Gustė.

Migracijos departamento Kauno skyriaus vedėjas Vaclovas Ražanskas teigė, kad klientų srauto padidėjimas sutapo su kariniais veiksmais Ukrainoje.

„Padidėjęs Lietuvos Respublikos piliečių srautas MD padaliniuose sutapo su karinių veiksmų Ukrainoje pradžia. Klientai pagrindine priežastimi įvardija nežinomybę dėl tolimesnių karinių veiksmų. Gyventojai dažniausiai skubos tvarka užsako pasus arba asmens tapatybės korteles. Dauguma atvyksta su mažamečiais vaikais. Priimame iš anksto rezervuotus asmenis ir gyva eile. Buvo dienų, kai aptarnavome tris kartus daugiau asmenų nei įprasta. Migracijos departamento Kauno skyrius dirba maksimaliomis pajėgomis, ilgina darbo laiką, reguliuoja klientų srautus.

Daugiau žmogiškųjų išteklių pasitelkti neturime galimybės, nes privalome atlikti visas pagal kompetenciją paskirtas funkcijas: registruoti pabėgėlius iš Ukrainos, priimti ir nagrinėti prašymus išduoti leidimus gyventi, nacionalines vizas iš kitų užsieniečių, dirbti su Pabėgėlių priėmimo centre esančiais prieglobsčio prašytojais, priimti Europos Sąjungos piliečius“, – paaiškino V. Ražanskas.

Skaitykite daugiau čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA