Į pergalių kelią sugrįžęs Kauno „Žalgiris“: kiek toli gali kilti turnyro lentelėje | Kas vyksta Kaune

Į pergalių kelią sugrįžęs Kauno „Žalgiris“: kiek toli gali kilti turnyro lentelėje

delfi.lt 2021/12/04 16:26

Sezono starte užsitęsusį įšalą įveikęs Kauno „Žalgiris“ šiuo metu yra vienas karščiausių klubų visoje Eurolygoje – Lietuvos čempionai kartu su „Barcelona“, Madrido „Real“, Pirėjo „Olympiakos“, Maskvos CSKA, Kazanės UNIKS ir Stambulo „Anadolu Efes“ per paskutinius keturis turus laimėjo bent trissyk.

Po laimėjimų prieš Atėnų „Panathinaikos“ (76:69) ir Stambulo „Fenerbahčę“ (86:75) kauniečiai šią savaitę pridėjo ir pergalę prieš lietuviškąją Vitorijos „Baskonią“ (72:68).

Ši serija žaliai-baltiems leido turnyro lentelėje pasivyti PAO (taip pat 3/10) ir netgi virtualiai pralenkti graikus dėl tarpusavio rungtynių rezultato. Tiesa, kol komandos yra susitikusios tik po kartą, jos esant vienodam balansui rikiuojamos pagal bendrą įmestų ir praleistų taškų skirtumą, kuris šiai dienai vis dar yra geresnis Atėnų ekipos (-84 taškai prieš -117 taškų).

„Paskutinė vieta ar priešpaskutinė – labai daug nesiskiria. Vis tiek mūsų tikslas yra kilti bent kažkiek aukščiau“, – pareiškė skalpą nuo baskų galvų nuplėšęs Lukas Lekavičius.

Žiūrint iš vienos pusės, „Žalgirį“ nuo TOP-8 teskiria keturios pergalę simbolizuojančios W raidelės. Žvelgiant iš kitos, kol kas laimima tik namuose ir tik prieš savo lentynos varžovus – atitinkamai 17, 16 ir 15 vietas užimančius kolektyvus.

Tačiau net ir tai – nemenkas proveržis, palyginti su 9 niuksais iš eilės sezono pradžioje, po kurių kritikai jau skubėjo rezervuoti komandai patį paskutinį Eurolygos laiptelį.

Dabar gi matydami gerėjantį žaidimą aštrialiežuviai ekspertai vis labiau atlyžta ir jau skaičiuoja, kiek komandų galima dar pagauti, nors stebuklingų šuolių jie ir toliau nežada.

„Tikrai kažkoks braižas jau matyti. Nors Rimas Kurtinaitis kažkada sakė, kad žmonės eina pasižiūrėti, kas daugiau įmes, krepšinis visgi prasideda nuo gynybos. O Jures Zdovco gynybos planas man patinka. Dabar „Žalgiriui“ reikia tų pergalių ir atsigauti po blogos pradžios, pabusti iš to košmaro, kuris buvo.

Šiuo metu einama tikrai teisingu keliu: ir treneris kitas, ir buvęs štabas sugrąžintas. Nes tai, kas buvo pasirinkta prieš tai, man buvo nesuvokiama. Ačiū Dievui, kad viskas stojasi į savo vėžes“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ kalbėjo treneris Linas Šalkus.

Savo ruožtu komentatorius Vaidas Čeponis atkreipė dėmesį į tai, kad šių metų „Žalgiris“ tarsi turi du veidus: vieną namuose, kitą išvykose, kur ne tik patirtos 7 nesėkmės, bet ir nė karto rimčiau nepasipriešinta.

„Šitai komandai labai padeda žiūrovai. Ta atmosfera arenoje jiems užaugina sparnus ir kai kurie žaidėjai Kaune pasirodo aukščiau savo galimybių. Tuo metu išvykose atrodo, kad juos įtampa kausto, nepataikoma iš gerų padėčių, juntamas sutrikimas.

Manau, šį sezoną apie atkrintamąsias varžybas kalbėti sudėtinga. Jeigu svečiuose iškovosime dvi-trys pergales, jau bus neblogas rezultatas, nes įveikti pirmo dešimtuko atstovus šitam „Žalgiriui“ labai sunku. O realu konkuruoti su „Panathinaikos“, „Baskonia“, Berlyno ALBA, gal dar su „Monaco“ bei „Fenerbahče“, kuriuos ištikusi krizė“, – vardijo jis.

L. Šalkus prognozuoti, kiek aukštai „Žalgiris“ yra pajėgus palypėti Eurolygos kopėčiomis, net tik pats nepanoro, bet ir ragino apie tai pernelyg daug nekontempliuoti ir patiems krepšininkams.

„Dabar reikia dar labiau sutvarkyti savo žaidimą ir žingsnis po žingsnio eiti į priekį bei kilti aukštyn. Koncentruotis irgi ne į turnyro lentelę, o į artimiausias rungtynes. Dabar akcentas CSKA, „Žalgiris“ turi ruoštis šiam iššūkiui, o dairytis toliau neverta“, – pabrėžė jis.

Žaliai-balti iš likusių keturių pirmojo rato mačų tris žais savo arenoje: su CSKA, „Monaco“ ir Milano „Armani Olimpia“. Vienintelė dar laukianti išvyka – į Tatarstano respublikos sostinę Kazanę (pas UNIKS).

Kelias iš eilės „Žalgirio“ pasiektas pergales V. Čeponis aiškina naujojo stratego iš Slovėnijos įdirbiu, kuris vis labiau jaučiamas.

„Kaune – tikrai ne stebuklai ir ne fontanai. Žinome, kokia gana varginga ta sudėtis. Dar ir Joffrey Lauvergne’as, ir Paulius Jankūnas traumuoti. Manau, kad J. Zdovcas labai gerai pakeitė žaidimą – sustygavo komandinę gynybą, nes šiemet yra daug vienas prieš vieną silpnai besiginančių.

Puolimas irgi skurdokas: daug statikos ir kamuolys prastokai juda, deriniai nenušlifuoti iki automatizmo. Gerai, kad, kai reikia, Lukas patraukia. Taigi žaidimas nesižiūri labai gerai, bet stengiamasi primesti lėtą, klampų, pozicinį krepšinį“, – pastebėjo krepšinio žinovas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Standings provided by Sofascore
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA