Į cirką Šilainiuose nuėję kauniečiai atsidūrė trijų tarnybų operacijos sūkuryje | Kas vyksta Kaune

Į cirką Šilainiuose nuėję kauniečiai atsidūrė trijų tarnybų operacijos sūkuryje

„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Ketvirtadienio vakarą į Baltų prospekte iškilusią palapinę cirko pasižiūrėti susirinkę šilainiškiai gavo daugiau nei buvo numatyta programoje. Pasibaigus pasirodymui, „Amber cirko“ artistų jau laukė būrys pareigūnų – teritoriją apsupo policija, įstaigą tikrino darbo ir mokesčių inspekcijos.

„Labai smalsu, kas šiandien nutiko Baltų prospekte esančiame cirke. Išeinant po pasirodymo prie išėjimo ir cirko kieme buvo daug policijos pareigūnų su uniformomis ir civilių aprangomis, kurie viską apsupo, surinko visus darbuotojus ir suvedė į vidų. Cirko darbuotojams laukan išeiti neleido. Tokio dalyko kasdien nepamatysi“, – vėlų spalio 28-osios vakarą portalui rašė skaitytojas.

Anot jo, veiksmas prasidėjo tik pasibaigus pasirodymui, apie 20.20 val. Po renginio pasukus link išėjimo žiūrovus pasitiko du civiliais apsirengę pareigūnai, kurie ant krūtinės turėjo užsidėję vaizdo kameras, šalia jų stovėjo vienas uniformuotas policininkas.

„Tie du pareigūnai su civilių drabužiais ant kaklo turėjo pasikabinę tarnybinius pažymėjimus, bet į policijos jie panašūs nebuvo. Iš to spėju, kad čia dirbo ir kitos tarnybos. Civiliais vilkėję pareigūnai, pamatę link išėjimo judančius cirko darbuotojus, labai greitai prie jų priėjo, parodė pažymėjimus ir nurodė grįžti atgal.

Kitas įdėmiai žiūrėjo į išeinančius žiūrovus, lyg ko ieškotų. Kai palikome cirko teritoriją, pastebėjome keistai stovinčius du policijos automobilius ir dvi ar tris kitų tarnybų mašinas. Pagalvojome, gal kas bėga nuo policijos. Arčiau priėję pamatėme, kad vidiniame cirko kieme stovi daug policininkų ir gal penki neuniformuoti pareigūnai su tais keistais pažymėjimais“, – detaliai nupasakojo liudininkas.

Pasak vyro, vienam civiliui ant nugaros didelėmis raidėmis buvo užrašyta VDI. Visi šie pareigūnai neleido darbuotojams išeiti iš cirko palapinės ir kieme buvusiam personalui nurodė eiti į palapinę. Visa tai truko iki 5 min., o kas vyko viduje, skaitytojui pamatyti nepavyko, nes jam nebuvo leista įeiti. Paklausus kas nutiko, pareigūnai juokais esą atsakė: „Mažiau žinosim, mažiau pamiršim“.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad gavus skundą dėl galimai nelegalių darbuotojų ir kitų pažeidimų, ketvirtadienio vakarą Baltų prospekte esančiame cirke patikrinimą vykdė trys institucijos.

Čia dirbo Kauno apskrities VPK pareigūnai, Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) Kauno teritorinio skyriaus darbuotojai.

„Mūsų pareigūnai tiek padėjo atlikti patikrinimą, tiek užtikrino perimetro apsaugą. Daugiau informacijos turėtumėte teirautis VDI Kauno teritorinio skyriaus atstovų, kadangi tyrimas jų žinioje“, – informavo O. Vaitkevičienė.

Inspekcija apie vakar atliktą patikrinimą nedaugžodžiavo. VDI Administravimo skyriaus Organizavimo ir metodų specialistė dr. Jolanta Bielskienė naujienų portalui tik patvirtino, kad vakar cirke Kaune vyko patikrinimas, kurio metu nustatyti pažeidimai.

„Pradėtas tyrimas. Kol jis vyksta komentuoti negalime“, – teigiama J. Bielskienės atsakyme.

Tuo metu cirko veikla, rodosi, apribota nėra. Bilietų pardavimo platformoje skelbiama apie kasdien nuo spalio 29 d. iki lapkričio 7 d. (išskyrus lapkričio 1-2 d.) suplanuotus pasirodymus, bilietais penktadienį popiet buvo prekiaujama ir vietoje.

„Amber cirko“ gastrolės Kaune prasidėjo spalio 6 d. Iš pradžių artistai Baltų prospekte kauniečius stebinti planavo iki spalio 17 d., tačiau, kaip skelbiama cirko „Facebook“ puslapyje, dėl didelio susidomėjimo datos keliskart pratęstos ir šiuo metu numatomos iki lapkričio 7 d.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA