Aliarmas privačioje Kauno mokykloje: dėl gaisro buvo evakuota 30 mokinių ir 10 darbuotojų – Kas vyksta Kaune

Aliarmas privačioje Kauno mokykloje: dėl gaisro buvo evakuota 30 mokinių ir 10 darbuotojų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio pavakarę ugniagesiai skubėjo į Šančiuose įsikūrusią privačią mokyklą. Dėl užsiliepsnojusios spintelės iš Karalienės Mortos mokyklos evakuota 30 mokinių ir 10 mokyklos darbuotojų.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Kauno valdybos duomenimis, spalio 21 dieną apie 16.03 val. buvo gautas pranešimas, kad A. Juozapavičiaus prospekte įsikūrusioje mokykloje dega spintelė.

Ugniagesiams atvykus į įvykio vietą, mokyklos darbuotojai gaisrą buvo užgesinę putų gesintuvu. Ugniagesiai teigiamo slėgio ventiliatoriumi pradėjo išvėdino patalpas. 1 aukšto 10×6 m rūbinės patalpoje apdegė medinė rūbų spintelė bei viduje buvę drabužiai.

Gaisro metu suveikė priešgaisrinė signalizacija. Iki atvykstant ugniagesiams mokyklos administracijos darbuotojai buvo evakavę 30 mokinių ir 10 mokyklos darbuotojų į šalia esantį darželį „Vaikystės sodas“. 16.40 val. patalpos išvėdintos, vaikai sugrįžo į klases.

Ugniagesiai skubėjo ir į Kauno rajono mokyklą

Vakar 14.05 val. trumpuoju pagalbos numeriu 112 paskambinęs asmuo pasakė, kad Domeikavoje dega „šūlė” ir padėjo ragelį, perskambinus rodė, kad telefonas išjungtas.

Į įvykio vietą nuvykę ugniagesiai degimo požymių nepastebėjo. 14.14 val. iš to paties telefono gautas pranešimas, kad draugas buvo paėmęs telefoną ir pajuokavo, kad tai – melagingas iškvietimas ir paprašė atšaukti tarnybas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA