Sveiki rudens sezono receptai – nemokamuose subalansuotos mitybos mokymuose | Kas vyksta Kaune

Sveiki rudens sezono receptai – nemokamuose subalansuotos mitybos mokymuose

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Maitintis sveikai visą savaitę? Misija – įmanoma! Tokiu šūkiu šį rudenį pasitinka Kauno miesto visuomenės sveikatos biuro specialistai, kauniečius kviesdami į nemokamus subalansuotos mitybos mokymus, pritaikytus rudens sezonui. Rugsėjo 15, 20, 27 ir spalio 18 bei 20 dienomis vyksiančių mokymų metu profesionali dietologė miesto gyventojams pristatys pagrindinius sveikos ir subalansuotos mitybos principus bei rudens sezonui pritaikytus receptus.

Rugsėjo viduryje startuojantis mokymų „Sezoninė mityba. Kaip susidaryti subalansuotos ir sveikos mitybos planą dienai ir savaitei?“ rudens sezonas kauniečius kvies gilinti žinias sveikos mitybos, produktų sudėties, jų derinimo bei tinkamo paruošimo temomis. Nemokamus mokymus ves gydytoja-dietologė Justė Parnarauskienė.

„Energijos stoka, bloga nuotaika ar savijauta dažnu atveju gali būti tiesiog prastos mitybos padariniai. Skyrus dėmesio subalansuotos mitybos principams, galime užsitikrinti ne tik gerą savijautą, bet ir lengviau išlaikyti optimalų kūno svorį bei išvengti daugybės skirtingų sveikatos problemų.

Subalansuotos mitybos dėka mūsų organizmas aprūpinamas energija ir gyvybinėms funkcijoms reikalingomis medžiagomis, užtikrinamas normalus kūno vystymasis ir nuolatinis ląstelių atsinaujinimas. Subalansuotos mitybos svarba akcentuojama net ir su onkologinėmis ligomis kovojantiems pacientams. Dėl šios priežasties, kauniečius aktyviai kviečiame prisijungti prie nemokamų sveikos ir subalansuotos mitybos mokymų, padėsiančių tinkamai atnaujinti kasdieninį maisto racioną“, – sako gydytoja-dietologė J. Parnarauskienė.

Subalansuotos mitybos mokymai / Organizatorių nuotr.

Rudens sezono receptai

Sveikos ir subalansuotos mitybos mokymus sudarys dvi dalys – teorinė ir praktinė. Teorinės mokymų dalies, truksiančios 1,5 valandos, metu dalyviai bus supažindinti su visų amžiaus grupių žmonėms svarbiomis temomis: sveikos mitybos samprata ir pagrindiniais jos principais, mitybos įpročiais, susijusiais su lėtinių neinfekcinių ligų atsiradimu, kūno masės indekso reikšme, maistinių medžiagų tipais bei jų svarba žmogaus organizmui, daržovių, vaisių, žuvies, viso grūdo produktų, skaidulinių medžiagų, geriamojo vandens vartojimo nauda, rekomenduojamomis energijos ir maistinių medžiagų paros normomis ir jų kiekiais Lietuvos gyventojų mityboje.

„Teorinių paskaitų metu bus diskutuojama ir apie sočiųjų riebalų, transriebalų, cukraus bei druskos kiekio mažinimo svarbą. Taip pat dalyviai susipažins su „Rakto skylutės“ simbolio esme, mokysis suprasti produktų etiketėse pateikiamą informaciją. Galiausiai, bus supažindinti su dietų, vegetarinės, veganinės mitybos, žaliavalgystės principais ir jų įtaka sveikatai bei sužinos apie gaunamos ir išeikvojamos energijos balanso palaikymo svarbą“, – sako Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistė Giedrė Macaitienė.

Praktinės dalies metu mokymų dalyviai bus supažindinti su šefų bei dietologų sukurtais, išskirtinai rudens sezonui pritaikytais pusryčių, pietų, vakarienės bei užkandžių patiekalais. Visi jie – atitinkantys subalansuotos mitybos principus ir puikiai tiksiantys gyventojams, norintiems susiplanuoti savo savaitinius mitybos planus.

Kviečia mokytis nuotoliniu būdu

Artimiausi kelių valandų trukmės mokymai suplanuoti rugsėjo 15, 20, 27 bei spalio 18 ir 20 dienomis. Pradžios laikas – 18 val. Mokymai vyks nuotoliniu būdu, o visus dalyvius pasieks ir atskira nuoroda, kurioje bus pristatomas siūlomų rudens receptų gamybos procesas.

Mokymai yra nemokami, tačiau būtina išankstinė registracija, užpildžius el. formą, esančią ČIA.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA