Kauniečiai fiksuoja naujus būdus išvengti spūsčių kelyje | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai fiksuoja naujus būdus išvengti spūsčių kelyje papildyta

Antradienis Kauno keliuose paženklintas dar nematytais vaizdais – internete išplitusiame vaizdo įraše matyti mikroautobusas, kuris važiuodamas Pramonės prospektu nusprendė užuot stovėjęs spūstyje pagreitinti savo kelionę važiuodamas šaligatviu. Tiesa, jeigu sulauks sankcijų, toks nusižengimas vairuotojui neturėtų būti labai brangus.

„Priekyje kamštis? Apvažiuojam!“ – „Facebook“ grupėje „Kur stovi trikojis Kaune“ įkeltą vaizdo įrašą komentavo Giedrius.

Ties Pramonės ir Taikos prospektų žiedine sankryža, šalia prekybos miestelio „Urmas“ nufilmuotame vaizdo įraše matyti mikroautobusas, kuris drąsiai užvažiuoja ant šaligatvio ir nurūksta pėsčiųjų ir dviračių taku, pakeliui dar pravažiuoja pro einantį žmogų ir viešojo transporto stotelę.

Vaizdo įraše matyti, jog prie stotelės stovi sunkvežimis, o už jo pastatytas avarinis ženklas, galimai įvykusi avarija, o priešais vilkiką sustojęs ir policijos pareigūnų ekipažas.

Internautai negailėjo šmaikščių prierašų prie vaizdo įrašo, neva žmogus ne šiaip sau sumanė pažeisti Kelių eismo taisykles.

„Gal į tualetą žmogus užsimanė, o gal bloga?“ – rašė Mindaugas.

„Čia kai darbe pasako, kad jei dar kartą pavėluosi, tai būsi atleistas“, – juokavo Jonas.

Kad ir kaip šmaikščiai ar laimingai pasibaigė šis pasivažinėjimas, tačiau vadovaujantis Kelių eismo taisyklėmis, taip daryti nevalia, o važiavimas šaligatviu ar pėsčiųjų (dviračių) taku vairuotojams užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

Papildyta balandžio 28 d.

Kaip informavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio atstovė Odeta Vaitkevičienė, internete išplitęs vaizdo įrašas pasiekė ir pareigūnus.

„Pagal viešojoje erdvėje pasklidusį vaizdo įrašą Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai pradėjo administracinio nusižengimo teiseną pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str. 2 d. (dėl chuliganiško vairavimo)“, – pranešė ji.

Pagal ANK 420 str. 2 d., nusižengimas užtraukia baudą vairuotojams nuo keturių šimtų penkiasdešimt iki penkių šimtų penkiasdešimt eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo septynių šimtų penkiasdešimt iki vieno tūkstančio eurų. Taip pat numatytą, kad pagal administracinį nusižengimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo vienų iki dvejų metų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA