Kauno Gyvybės langelyje rastas kūdikis | Kas vyksta Kaune

Kauno Gyvybės langelyje rastas kūdikis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sekmadienio popietė Kauno klinikinės ligoninės P. Mažylio gimdymo namuose – kitokia nei neįprastai. Čia įrengtame Gyvybės langelyje rastas kūdikis.

Žinia apie gyvybės langelyje rastą naujagimį į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją apskriejo apie vidurdienį. „Apie 13 val. Kauno gimdymo namų gyvybės langelyje buvo paliktas kūdikis…“, – teigė skaitytojai.

Šią informaciją portalui patvirtino ir P. Mažylio gimdymo namų atstovas žiniasklaidai Saulius Tvirbutas, tiesa, detalesnė informacija kol kas neteikiama.

Tuo metu policijos duomenimis, balandžio 11 d. apie 13.00 val. gautas pranešimas, kad Gyvybės langelyje paliktas kūdikis. Pirminiais duomenimis, P. Mažylio gimdymo namuose esančiame Gyvybės langelyje rastas naujagimis yra vyriškos lyties.

Primename, kad Kaune veikia du gyvybės langeliai: P. Mažylio gimdymo namuose ir Respublikinės Kauno ligoninės Krikščioniškuosiuose gimdymo namuose.

Gyvybės langelis – speciali kapsulė, į kurią iš lauko įdėjus naujagimį, budintį personalą pasiekia perspėjimo signalas, ir specialistai pasirūpina vaiku, kurio atsisako tėvai.

Motinai, palikusiai naujagimį saugioje vietoje, jokia baudžiamoji atsakomybė negresia. Per tris mėnesius asmuo gali apsigalvoti ir savo kūdikį pasiimti auginti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA