Pavasaris neįsitvirtina: po 16 laipsnių šilumos ateis permainos | Kas vyksta Kaune

Pavasaris neįsitvirtina: po 16 laipsnių šilumos ateis permainos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nepavyksta pavasariškiems orams įsitvirtinti Lietuvoje. Ciklonai keičia vienas kitą, o nuo jų nutįsę atmosferos frontai gena vienas kitą. Antradienio naktį šiltasis atmosferos frontas atnešė ne tik lietų, dulksną, bet ir rūką.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną lietaus liks mažiau. Truputį palynos, tik kai kuriuose rajonuose, o štai rūkas anksčiau ar vėliau pasirodys beveik visur. Jo nepasiseks išsklaidyti ir 6-11 m/s greičiu papūsiančiam pietų, pietvakarių vėjui.

Rūkas bei debesys trukdys kilti temperatūrai. Aukščiausia temperatūra pasieks 8-13, o Baltijos pakrantėje vos 5-7 laipsnius šilumos.

Trečiadienį lietus aprims. Žymesnio lietaus nesulauksime. Naktį beveik visur, o dieną vietomis tvyros rūkas. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių, vakarų vėjas. Šis vėjas priartins šiltesnių orų bangą.

Naktį Lietuvoje laikysis 3-8 laipsnių šiluma. Dieną pietiniuose rajonuose pasirodys pragiedrulių, todėl temperatūra čia suskubs kilti iki 11-16 laipsnių šilumos. Šalies šiaurėje debesys slėps saulę ir kai kur tvyros rūkas. O tai trukdys orui šilti. Aukščiausia temperatūra vangiai kils iki 8-10 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį naujas ciklonas vėl sujauks orus. Daug kur palis. Po truputį stiprės vakarinių krypčių vėjas. Dieną šiaurės vakaris vėjas kai kur įsismagins iki 15-17 m/s. Temperatūra taip pat keisis. Naktį temperatūra pažemės iki 1-6 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra bus įvairi. Daugelyje vietovių bus 6-11, tik Pietų Lietuvoje dar daug kur mėgins išlikti 12-15 laipsnių šiluma.

Penktadienį šiaurės vėjas atneš dar vėsesnius, protarpiais su krituliai orus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA