I. Šimonytė: sprendimai dėl karantino bus priimti penktadienio rytą | Kas vyksta Kaune

I. Šimonytė: sprendimai dėl karantino bus priimti penktadienio rytą karantino priemonės priklausys nuo atsakymų iš laboratorijų

BNS, ELTA 2021/03/25 14:14
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė penktadienio rytą turėtų priimti sprendimus dėl karantino sąlygų keitimo, pranešė premjerė Ingrida Šimonytė. Svarstomus pokyčius ministrė pirmininkė įvardyti kol kas atsisako.

„Dabar jokių konkrečių sprendimų, kurie yra svarstomi, aš nenoriu įvardyti, todėl, kad jeigu juos įvardinsiu, tai jie taps antraštėmis ir kažkokiomis būsimų sprendimų anotacijomis. Norėčiau pranešti sprendimus, kai jie bus. Jie bus, tikiuosi, kad rytoj ryte“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė premjerė.

Ji neatsakė į žurnalistų klausimą, ar yra svarstoma užverti sienas, tačiau pabrėžė, jog Lietuvos piliečiai galėtų sugrįžti į šalį nepriklausomai nuo to, kokie sprendimai būtų priimti.

Pasak ministrės pirmininkės, sprendimai gali būti susiję ir su naujausiais duomenimis apie Pietų Afrikos koronaviruso atmainos paplitimu Lietuvoje. I. Šimonytė teigia, kad penktadienį laboratorijos turėtų pateikti atsakymus, ar Lietuvoje nėra fiksuota daugiau Pietų Afrikos Respublikos (PAR) koronaviruso atmainos atvejų

„Kol kas tiksliai žinoma informacija tik apie tuos atvejus, kurie buvo nustatyti, o tie atvejai, kur aiškinamasi apie įtarimus, tai atsakymai, mano žiniomis, bus rytoj“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį teigė I. Šimonytė.

Premjerė teigia, kad nuo atsakymų iš laboratorijų greičiausiai priklausys ir naujos karantino priemonės.

„Bus susiję ir su tuo, bet pirmiausia mes turime išsiaiškinti, kur ta atmaina yra nustatyta. Dabar jau žinome, kad tai yra Kėdainiai ir Vilnius, Grigiškės konkrečiai. Ir bandysime siūlyti ir organizacinių sprendimų, kurie galbūt leistų patikrinti situaciją tose vietose – aišku, be prievartos, bet labai tikintis, kad žmonės pasinaudos šia galimybe ir norėtųsi tikėti, kad pernelyg didelio išplitimo tais papildomais vertinimais, kuriuos dar atlieka laboratorija, nenustatysime“, – kalbėjo ji.

Kiek anksčiau šią savaitę premjerė sakė, kad artimiausiomis savaitėmis karantino atlaisvinimai nėra planuojami, tačiau svarstoma dėl griežtinimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA