Infrastruktūrai Kaune gerinti numatyta skirti 2 mln. eurų | Kas vyksta Kaune

Infrastruktūrai Kaune gerinti numatyta skirti 2 mln. eurų

ELTA 2021/03/23 08:13
Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kauno miesto savivaldybės tarybos politikai antradienį tarp kitų su perspektyvine miesto infrastruktūros plėtra susijusių klausimų svarstys ir kaip tuo tikslu panaudoti dalį biudžeto pajamų, paremiant projektų finansavimą, jau šįmet, 2021-aisiais.

Sprendimus priimančiai Tarybai prieš posėdį pateiktuose svarstyti dokumentuose pažymėta, kad Infrastruktūros plėtros rėmimo programos pajamos iš prioritetinės ir neprioritetinės infrastruktūros įmokų šiemet sudarys 2 mln. eurų.

Iš jų 900 tūkst. eurų planuojama skirti netoli Kauno pilies esančios Šv. Gertrūdos, Šauklių ir Jonavos gatvių žiedinės sankryžos kapitaliniam remontui, 600 tūkst. eurų – Taikos prospekto kapitaliniam remontui, 400 tūkst. eurų – Europos prospekto atkarpos nuo Veiverių g. iki Suvalkiečių g. rekonstravimui.

Likusi suma – 100 tūkst. eurų – turėtų būti palikta „kompensacijoms infrastruktūros plėtros iniciatoriams (patyrus išlaidų dėl Savivaldybės infrastruktūros plėtros)“, – paaiškino Tarybos sprendimo rengėjai iš Kauno miesto savivaldybės administracijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA