Pristatyti atnaujinti COVID-19 sergamumo Lietuvoje duomenys | Kas vyksta Kaune

Pristatyti atnaujinti COVID-19 sergamumo Lietuvoje duomenys tiesioginės transliacijos įrašas

Statistikos departamentas ir Sveikatos apsaugos ministerija ketvirtadienį pristatė atnaujintus COVID-19 sergamumo Lietuvoje duomenis.

Kaip BNS sakė Statistikos departamento atstovė Birutė Stolytė, planuojami pokyčiai yra susiję su sergančiųjų, pasveikusiųjų nuo koronaviruso skaičiavimu, išsamesniais mirusiųjų duomenimis, atnaujintais žemėlapiais pagal 14 dienų sergamumo rodiklius ir karantino atlaisvinimo scenarijus.

Taip pat planuojama pradėti teikti informaciją apie imunitetą virusui turinčią populiacijos dalį: paskiepytus, persirgusius žmones, taip pat tuos, kuriems imunitetas patvirtintas antikūnų testu.

Šiuos pokyčius nuotolinėje spaudos konferencijoje pristatys sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, Statistikos departamento vadovė Jūratė Petrauskienė bei duomenų analitikas Jonas Bačelis.

Kai kurių savivaldybių merai pastarosiomis savaitėmis suabejojo sergančiųjų statistika – manoma, kad nemaža dalis šiuo metu vis dar sergančiais formaliai laikomų gyventojų iš tiesų jau yra pasveikę, mat liga jiems buvo patvirtinta dar pernai.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) atkreipia dėmesį, kad pasveikimo faktą diagnozuoja gydantis gydytojas, o centras duomenis apie pasveikusius asmenis automatiškai importuoja iš e.sveikatos sistemos.

Vis dėlto NVSC informuoja, kad patikrinus kai kuriuos įtarimų dėl ligos trukmės sukėlusius atvejus, aptikta iš tiesų jau pasveikusių, bet formaliai sirgusiais laikytų asmenų, todėl gydymo įstaigoms pateikė tokių asmenų sąrašus, kad šios sutikrintų, kodėl nėra pasveikimo diagnozės.

„Taip pat paaiškėjo, kad kai kurios įstaigos naudoja atskiras vidines informacijos sistemas, dėl ko duomenys ne visada korektiškai patenka į e.sveikatos sistemą“, – rašoma centro pranešime.

Statistikos departamentas operatyvius duomenis apie COVID-19 skelbia nuo pernai lapkričio, remdamasis NVSC, e.sveikatos ir kitais duomenų šaltiniais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA