Koronavirusas plinta mokymo įstaigose ir medikų tarpe | Kas vyksta Kaune

Koronavirusas plinta mokymo įstaigose ir medikų tarpe

BNS / Ignas Jačauskas 2020/11/26 18:18
Asociatyvi / LSMU Kauno ligoninės nuotr.

Vaikų darželiuose, bendrojo ugdymo ir aukštosiose mokyklose registruota 5 tūkst. koronaviruso atvejų, ketvirtadienį informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai. NVSC duomenimis, koronavirusu šiuo metu taip pat serga daugiau nei 3,2 tūkst. medikų.

„Nuo rugsėjo 1 dienos iki lapkričio 25 registruoti 4233 VOVID-19 ligos atvejai, iš jų – 2318 vaikams ir 1915 – ugdymo įstaigų darbuotojams“, – spaudos konferencijoje sakė NVSC atstovė Greta Gargasienė.

Anot jos, dar 763 atvejai per tą patį laiką nustatyti aukštųjų mokyklų studentams, jų tebeserga apie 500.

Pastarąją parą ugdymo įstaigose fiksuoti 69 atvejai, jie nustatyti darželinukams, moksleiviams ir įstaigų darbuotojams.

Įvedus karantiną, aukštasis mokslas turi būti organizuojamas nuotoliniu būdu, mokyklose, išskyrus įprastiniu kontaktiniu būdu besimokančius pradinukus, nustatytas mišrus mokymo būdas, derinant kontaktinius ir nuotolinius užsiėmimus. Taip pat karantino metu leista veikti vaikų darželiams.

„Iš viso nuo pandemijos pradžios yra fiksuoti 4486 avejai medikų tarpe, šiuo metu vis dar serga daugiau nei 3200 medikų“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė NVSC atstovė G. Gargasienė.

NVSC duomenimis, iš minėtų 4,5 tūkst. nuo pandemijos pradžios nustatytų koronaviruso atvejų medikams daugiau nei 90 proc. diagnozuoti per rugsėjį-spalį,

„Per rugsėjo-spalio mėnesius iš viso buvo patvirtinti 4068 atvejai sveikatos priežiūros specialistams, tai iš tiesų rodo, kad situacija gydymo įstaigose yra įtempta ir tikrai reikalingos didelės pastangos, kad gydymo įstaigose nepritrūktų pagalbą teikiančių medikų“, – teigė ji.

Pastarąją parą patvirtinti 2104 nauji koronaviruso atvejai, dėl koronaviruso mirė 17 žmonių, dar aštuoni užsikrėtusieji mirė dėl kitų priežasčių. Iš viso nuo pandemijos pradžios patvirtinti 53 757 atvejai, mirė 449 žmonės, dar 194 užsikrėtusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA