Tel Avive sutryptas „Žalgiris“ patyrė didžiausią šio sezono pralaimėjimą | Kas vyksta Kaune

Tel Avive sutryptas „Žalgiris“ patyrė didžiausią šio sezono pralaimėjimą M. Shillerio ir M. Grigonio komentarai

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Tel Avive rezultatu 57:85 (14:24, 9:29, 21:19, 13:13) nusileido vietos „Maccabi“ komandai ir patyrė trečią nesėkmę Eurolygoje.

Susitikimo pradžioje keturis taškus pelnė Joffrey Lauvergne, o šešis surinko Thomasas Walkupas – 10:10. Dvitaškius viena ranka pataikė Marius Grigonis ir Lukas Lekavičius, tačiau Tel Avivo ekipa spurtavo ir nutolo – 14:24. Pirmojo ketvirčio metu varžovai pataikė keturis tolimus metimus, o žalgiriečiai išmetė tik vieną ir jį prametė.

Antrojo kėlinio pradžioje kauniečiai pralaimėjo atkarpą 0:8 ir leido dar labiau nutolti Izraelio komandai – 14:32. Po minutės pertraukėlės varžovai savo spurtą pratęsė dar labiau, o pirmuosius „Žalgirio“ taškus kėlinyje dvitaškiu pelnė L. Lekavičius – 16:41. Penkis taškus surinko J. Lauvergne, dvitaškį pataikė L. Lekavičius, tačiau uraganiniu savo puolimu „Maccabi“ krepšininkai dar labiau nutolo – 23:53.

Iš po krepšio po pertraukos pataikė M. Grigonis, iš vidutinio nuotolio taikliai atakavo J. Lauvergne, savo taškų sąskaitą atsidarė Steve‘as Vasturia, bet skirtumas nemažėjo – 29:59. Septynis taškus iš eilės surinko pirmą komandos tritaškį pataikęs M. Grigonis, L. Lekavičius sumetė du baudų metimus, o iš vidutinio nuotolio pataikė Augustine‘as Rubitas ir T. Walkupas – 42:69. Dar kartą iš vidutinio nuotolio kėlinio pabaigoje pataikė T. Walkupas – 44:72.

Paskutinę dešimties minučių atkarpą taikliu dvitaškiu pradėjo T. Walkupas, du baudų metimus sumetė Martinas Gebenas, vieną pridėjo A. Rubitas – 49:81. Penkis taškus iš eilės pelnė komandos kapitonas Paulius Jankūnas, baudų metimais savo pirmuosius taškus surinko Eurolygoje debiutavęs Marekas Blaževičius, o rungtynių pabaigoje baudos metimą pataikė L. Lekavičius – 57:85.

„Žalgiris“: T. Walkupas 12 (6 atk. kam.), M. Grigonis 11, J. Lauvergne 11, L. Lekavičius 9, P. Jankūnas 5 (6 atk. kam.), A. Rubitas 3, M. Gebenas 2, S. Vasturia 2, M. Blaževičius 2, A. Milaknis 0, K. Lukošiūnas 0, N. Hayesas 0.

„Maccabi“: T. Dorsey 16, C. Jonesas 15, D. Benderis 11, E. Bryantas 10, S. Wilbekinas 10.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA