Kauniečiai toliau plūsta į mobilų patikros punktą, medikai pasiruošę didinti pajėgumus | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai toliau plūsta į mobilų patikros punktą, medikai pasiruošę didinti pajėgumus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šalyje fiksuojant augančius susirgimų COVID-19 skaičius, vis daugiau blogai pasijutusių žmonių skuba išsitirti dėl infekcijos. Prie Jonavos gatvėje esančio mobilaus koronaviruso patikros punkto toliau rikiuojasi automobilių eilė, nors joje užtrukti kauniečiams netenka. Kauno miesto poliklinika darbui su ėminiais pasirengusi skirti dar vieną medikų brigadą, punkte paruošta ketvirta tyrimų paėmimo linija.

[galerija kiek=”8″]

Penktadienio popietę Jonavos gatvės gale – jau matytas vaizdas. Nuo Kleboniškio tilto tįsta savo tyrimo mobiliame patikros punkte (Jonavos g. 51A) laukiančių kauniečių eilė.

Tiesa, eismo situacija kiek geresnė nei antradienį, mat naują tiltą per Nerį statanti bendrovė „Kauno tiltai“ atlaisvino pirmąją gatvės juostą – dėl to stoviniuojantys automobiliai mažiau kliudo transporto pralaidumui.

Mobilaus patikros punkto darbą organizuojantis Kauno miesto poliklinikos Kalniečių padalinio vadovas Justinas Dzidzevičius „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad medikai dirba tikrai intensyviai, eilėje gali tekti palaukti kelias minutes, tačiau ji be perstojo juda.

Per dieną šiuo metu paimama gerokai daugiau nei 1000 ėminių. Punkte jau įrengta dar viena palapinė, jai Kauno miesto poliklinika pasiruošusi skirti apie 10 žmonių, bet kol kas, J. Dzidzevičiaus teigimu, tokio poreikio nėra, dar tvarkomasi su turimu personalu.

Kaip pažymėjo pašnekovas, laisvų vietų ėminiui yra ir penktadieniui (14.30 val. duomenimis, likusios 198 vietos). Karštosios koronaviruso linijos duomenimis, lapkričio 7 d. likusios 699 vietos, likusiomis dienomis iki lapkričio 17 d. – virš tūkstančio. Kauno mobilaus koronaviruso patikros punkto užimtumą galima peržiūrėti čia.

Punktas dirba nuo 8 iki 20 val., į vieną palapinę asmenys tyrimams registruojami kas 1,5-2 min. J. Dzidzevičius pridūrė kauniečius apskritai atvykstant geros nuotaikos, suprantant, kad medikams nėra lengva ir bereikalingai situacijos neaštrinant.

Tiesa, Kauno savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras ketvirtadienį pastebėjo, jog automobilių kolona itin ištįsta vakarais, kai daugelis gyventojų tyrimams atvyksta po darbų.

Anot P. Kero, dalis žmonių tirtis į mobilųjį punktą atvažiuoja ne jiems nurodytu laiku, o kai kas bando pakliūti jau po darbo valandų. Savivaldybė primygtinai prašo atvykti paskirtu laiku, kuris užsiregistravusiems Karštojoje koronos linijoje (1808) atsiunčiamas trumpąja SMS žinute.

Atvykstančiųjų srautus prie įvažiavimo į mobilųjį patikros punktą reguliuoja apsaugininkai, pastarosiomis dienomis per patį piką į pagalbą prisijungia ir policijos pareigūnai.

Į mobilius COVID-19 patikros punktus priimami tik registruoti asmenys – savavališkai atvykti į patikros teritoriją griežtai draudžiama. Registracijos metu Karštosios linijos konsultantui skambinantysis turi pateikti savo asmens duomenis, nurodyti, kad priklauso Kauno savivaldybei bei informuoti, ar turi galimybę į punktą atvykti asmenine transporto priemone.

Patvirtinus registraciją ir vykstant į punktą, su savimi privalu turėti asmens tapatybės dokumentą bei A4 formato lapą, ant kurio būtų užrašytas mobiliojo telefono numeris. Patikros punkte privaloma laikytis čia dirbančių specialistų nurodymų: nelipti iš automobilio, atidaryti langą tik sulaukus specialisto ženklo, vykdyti instrukcijas dėl mėginio paėmimo.

Atlikus tyrimą, žmogus turi laukti atsakymo: tiek apie teigiamą, tiek apie neigiamą rezultatą pranešama asmeniškai. Nustačius užsikrėtimą COVID-19 ir priėmus sprendimą pacientą hospitalizuoti, kviečiama greitoji medicinos pagalba ir asmuo transportuojamas į ligoninę.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro lapkričio 6 d. duomenimis, per vakar dieną patvirtinti 1656 nauji COVID-19 susirgimai. Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 20 747, sergančių žmonių skaičius – 15 034. Nuo infekcijos mirė 192, pasveiko – 5454 gyventojai, izoliacijoje šiuo metu yra 38 179 asmenys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA