Lietaus neišvengsime, bet šilumos pakaks | Kas vyksta Kaune

Lietaus neišvengsime, bet šilumos pakaks

R. Tenio nuotr.

Lietuvos orams įtaką turės Šiaurės Europoje plačiai išsiskleidęs žemo atmosferos slėgio laukas su naujai susidarančiais aktyvesniais ar jau gęstančiais centrais. Pietvakarių oro srautai nuo Atlanto plukdys tankius debesis ir dažnas lietaus bangas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiandien Vidurio ir Rytų Lietuvoje bus niūroka, tamsi diena. Iš pietvakarių plauks žemi, tiršti debesys, ramiai purkšdami ilgokai trunkantį lietų.

Žemaitijoje įdienojus debesų sluoksnis suplonės, vienur kitur danguje sušmėžuos retos properšos. Gausesnis lietus į vakarinius šalies rajonus pasibels jau vakaro valandomis. Dieną ramiai pūs silpnas iki vidutinio pietinių krypčių vėjas.

Aukščiausia dienos temperatūra svyruos apie 9-12 laipsnių šilumos. Kaune temperatūra svyruos apie 10-11 laipsnių šilumos, bus apniukę. Didesnę dienos dalį lynos.

Šviesesnių orų nesitikima ir penktadienį. Bus debesuota. Daug kur nesmarkiai lynos. Vakariniame šalies pakraštyje naktį nušniokš smarkoki lietūs. Vėjas naktį nestipriai pūs iš pietvakarių, dieną vakariniuose rajonuos pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų, sustiprės iki vidutinio. Temperatūra naktį numatoma nuo 6 iki 10 laipsnių, dieną svyruos apie 8–12 laipsnių šilumos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA