Po kelių sezonų pertraukos LLRČ Kaune pagaliau startuos su daugiau nei 4 komandomis | Kas vyksta Kaune

Po kelių sezonų pertraukos LLRČ Kaune pagaliau startuos su daugiau nei 4 komandomis

Asociatyvi / Hockey.lt nuotr.

Už lygiai savaitės Kauno ledo arenoje startuos 2020-2021 metų Lietuvos ledo ritulio čempionatas. Po dėl pasaulinės pandemijos nutraukto praėjusių metų čempionato, šį sezoną stipriausių šalies ledo ritulio komandų varžybose tikimasis išvysti ne ką mažiau aštrią kovą dėl medalių, o prie starto linijos stos vienu kolektyvu daugiau nei prieš metus.

Pirmose Lietuvos ledo ritulio čempionato rungtynėse rugsėjo 24 dieną ant ledo išvysime po metų pertraukos sugrįžtančią Elektrėnų „Energijos – Geležinio Vilko“ komandą bei Kauno „Baltų Ainių“ ekipą. Kiek vėliau prie šių klubų prisijungs ir praėjusių metų dvi stipriausios šalies komandos – „Kaunas Hockey“ bei Vilniaus „Hockey Punks“ ir pirmenybių naujokė „Energija Hockey – HC Klaipėda“ ekipa.

Prieš naująjį sezoną lygos direktorius Gintaras Šabūnas prabrėžė išaugusios lygos geografijos bei dalyvių skaičiaus svarbą ir džiaugėsi, jog į Lietuvos čempionatą atvyksta vis daugiau aukšto lygio patirties turinčių žaidėjų bei talentingo jaunimo.

„Džiugina faktas, kad naujo sezono Lietuvos ledo ritulio čempionate dalyvaus penkios komandos.

Labai laukėme „Energijos“ klubo sugrįžimo. Klubas, susijungęs su Vilniaus „Geležinio vilko“ mokykla, sugrįžo su dviguba energija siekti dar vieno Lietuvos čempionų titulo. Tačiau tuo stebinti Lietuvos ledo ritulio lopšys – Elektrėnai, nebaigė. Čempionate debiutuojanti nauja, jungtinė „Energija Hockey – HC Klaipėda“ komanda pasistengs nustebinti ne vieną senbuvį.

Beje, kelios čempionato rungtynės planuojamos Klaipėdoje, Akropolio ledo arenoje. Tikimės, kad Klaipėdos potencialas dar neišnaudotas ir netolimoje ateityje pamatysime miestą reprezentuojančią atskirą komandą.

Komandų skaičiaus didinimas yra reikalingas, norint, kad pirmenybės taptų patrauklios rėmėjams, žiūrovams ir patiems dalyviams. Labai svarbus yra ir sportinio principo bei konkurencijos tarp klubų buvimas. Pasibaigus reguliariam sezonui, į atkrintamąsias varžybas patenka tik keturios komandos ir tikrai, kad ta penktąja komanda niekas nenorės būti.

Preliminariuose komandų sudėtyse matome daug garsių pavardžių. Yra ir link veteranų amžiaus artėjančių buvusių Lietuvos rinktinės narių ir perspektyvaus jaunimo. Ypatingai džiaugiamės dėl į Lietuvą sugrįžtančių jaunųjų ledo ritulininkų.

Komandos siekdamos geresnio galutinio rezultato taip pat pasipildė gana gausiu „legionierių“ būriu. Žaidėjų CV yra įrašų patvirtinančių patirtį žaidžiant Baltarusijos aukščiausioje lygoje, MHL ir kitur. Tai tikrai pagerins žaidimo kokybę ir leis vietiniams žaidėjams greičiau tobulėti“, – prieš lygos startą kalbėjo G. Šabūnas.

Vienas iš didžiausių šio sezono klausimų išlieka tai, kokią įtaką jam gali padaryti pasaulyje sumaištį įnešusio COVID 19 viruso plitimas. Lygos direktoriaus teigimu, šiuo klausimu dirbama itin aktyviai, o situaciją šalyje ir visame pasaulyje teks aktyviai sekti viso sezono metu.

„Palaikome pastovų kontaktą su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistais ir gauname išsamią informaciją. COVID 19 virusas iš esmės neturėtų trukdyti vykti čempionatui, bet reikia nuolatinio pasiruošimo ir viso 2020-2021 m. sezono metu turėsime sekti bei vykdyti SAM ir NVSC rekomendacijas, nurodymus, atsižvelgiant į COVID-19 situacijos eigą Lietuvoje.

Sezono pradžiai esame pasiruošę ir klubams išplatinome rekomendacijų suvestines dėl galimybių rengti rungtines su/ ar be žiūrovų, taip pat kaip užkirsti galimą užkrato plitimą tarp klubo žaidėjų.“

Pastaraisiais metais vienas iš svarbiausių lygos tikslų yra darbas su žiūrovais ir noras pritraukti vis daugiau ledo ritulio mėgėjų. Ateinančio sezono metu ir vėl planuojamos rungtynių transliacijos bei tikimasi gerbėjams pateikti vis daugiau naujovių.

„Kaip ir praėjusį sezoną, įdomiausias čempionato rungtynes planuojame transliuoti internetu, Delfi TV portale, Hockey Lietuva Youtube ir Facebook paskyrose. Bendradarbiaujant su TV transliuotojais gerinsime transliacijų kokybę, esame numatę rungtynių apžvalgas bei trumpus interviu su rungtynėse dalyvavusiais žaidėjais ar treneriais.

Taip pat norime, jog lygos aktualijos pasiektų visus ledo ritulio pasauliu besidominčius žmones: ateinantį sezoną sieksime pateikti dar daugiau medžiagos mūsų socialiniuose tinkluose bei hockey.lt portale. Tikimės, kad tai padės į lygos gyvenimą dar labiau įtraukti žiūrovus: tiek ir tuos, kurie šia sporto šaka domisi mažiau, tiek ir tuos, kurie gyvena ledo rituliu.“

Lietuvos ledo ritulio čempionato startas numatytas rugsėjo 24 dieną, 20:00 val. Kauno ledo arenoje rungtynėmis tarp „Baltų Ainių“ ir „Energijos – Geležinio Vilko“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA