Kaunietis pristato naują dainą: po ilgų paieškų rasta paslaptinga mergina įkvėpė užbaigti kūrinį | Kas vyksta Kaune

Kaunietis pristato naują dainą: po ilgų paieškų rasta paslaptinga mergina įkvėpė užbaigti kūrinį


Dar visai neseniai, „Facebook“ grupėse ir naujienų portaluose plačiai paplito žinutė, kad TV projektų dalyvis, autorinių dainų kūrėjas ir atlikėjas Voldemars Petersons Kupido, kurio didelė aistra – grojimas gatvėse, ieško paslaptingos žavingos merginos, kuria susižavėjo bekoncertuodamas Šventojoje, tačiau taip ir nepavyko realiai susipažinti. Pastangos ir visų pagalba platinant šią žinutę nenuėjo veltui ir mergina atsiliepė, o atlikėjas ta proga pabaigė ir pristato savo naujausią dainą „Švyturys“.

Vasara ne tik puikus metas atostogoms, kelionėms ar drybsojimui ant smėliuko prie išsvajotosios jūros bet ir puiki proga menininkams išeiti į gatves ir jas nuspalvinti naujomis spalvomis.

„Kadangi mano visas muzikinis kelias ir prasidėjo, vasarų metu, nuo ryto iki vakaro grojant Kauno Laisvės alėjoje, tad tai įaugo man į kraują ir prie to, kad daug koncertuoju užsakymuose, kavinėse, baruose, kartais pasirodau Tv projektuose, kaskart atšilus orams viduje ima kirbėti noras stverti gitarą, kolonėlę ir lėkti muzikuoti į žmonių lankomas vietas“, – džiaugėsi atlikėjas.

V. Petersons groja Kauno gatvėse / V. Petersons nuotr.

„Pats smagiausiais muzikavimas pajūryje. Šiemet daug dainuoju Šventosios alėjoje kur žmonės susėda ant suoliukų, sustoja ratu ir klausosi bei dainuoja kartu. Tai vienas geriausių jausmų. O tiems kas galvoja, kad gatvės muzikavimas nerimtas reikalas ar išmaldos prašymas, tai drąsiai paprieštarausiu.

Gatvės muzika paplitusi visame pasaulyje. Tokijuje pagrindinėse miesto vietose gali koncertuoti tik pabaigę koncervatorijas, diplomuoti muzikantai. Londone ir kituose miestuose panašiai. Tad visus nusisenėjusius stereotipus reikėtų padėti į šalį. Gatvės muzika, tiesiog suteikia laisvę, skrydį, nepakartojamą jausmą, daug šypsenų ir džiaugsmo, tiek praeiviams, tiek ir muzikantams“, – teigė V. Petersons.

Kalbant apie šypsenas, prieš kelias savaites Voldemarą labai užbūrė vienos žavios klausytojos kerinti šypsena ir mielas žvilgsnis. Tą kart buvo proga užkalbinti merginą bet jis to nepadarė ir po to labai gailėjosi.

„Man pasidarė labai smalsu, o kas būtų buvę jei būčiau užkalbinęs ir susipažinęs. Ta mintis kasdien ėmė vis labiau neduoti ramybės. Man ne tiek buvo svarbu, kad ta pažintis būtinai peraugtų į kažką daugiau, o tiesiog „O kas jeigu?..“ Tada į galvą šovė mintis paplatinti šią paieškos žinutę per didžiąsias „Facebook“ grupes. Mano nuostabai ta žinutė labai paplito, žmonės palaikė mane paieškose ir noriai komentavo bei dalinosi“, – apie kilusią idėją pasakojo jis.

V. Petersons merginos paieška „Facebook“ / ekrano nuotr.

„Vienoje iš grupių per kelias dienas jau buvo beveik 5000 pasidalinimų. Tada sulaukiau pasiūlymo patalpinti šią žinią į vieną iš didžiųjų naujienų portalų. Ir mane aplankė dar didesnė nuostaba kai tą patį vakarą sulaukiau žinutės iš tos merginos. Ji labai šiltai ir maloniai parašė, jog tai tikriausiai apie ją, kad tai pakėlė jai nuotaiką ir labai miela jog taip įstrigo man.

Tačiau kaip ir galima buvo tikėtis ji jau senokai turi širdies draugą, tad ir man palinkėjo atrasti tą savo puselę. Po šių žodžių mane aplankė vidinis džiaugsmas ir ramybė. Visi klaustukai dingo, pagaliau galvoje nebeskraidys įkyrios mintys“, – apie užplūdusius jausmus radus merginą dėstė muzikantas.

Voldemars jau prieš kurį laiką sukūrė savo naujausią dainą „Švyturys“, įrašė studijoj pas prodiuserį Donatą Tamašauską, kitaip vadinamą Dzouns, tačiau atlikėjas niekaip neprisiruošė pabaigti kurti šiai dainai animacijos, kad galėtų paskleisti į viešumą. Slinko mėnesiai, o daina kaip gulėjo stalčiuje, taip gulėjo.

„Aš esu labai smulkmeniškas žmogus ir visada man viskas turi būti išbaigta iki galo, ypatingai kūryboje. Įrašęs naująją dainą pajutau, kad labai norėčiau jai sukurti animaciją. Mačiau tą vaizdą savo vaizduotėje, tik buvo viena problemėlė – aš niekad nebandžiau kurti animacijos“, – apie atsiradusius iššūkius užsiminė V. Petersons.

„Bet tada pagalvojau, kad tai bus dar vienas iššūkis kurį įveiksiu ir tuo pačiu įgysiu patirties dar nepaliestoje meninėje srityje. Prieš 20 metų tai būtų sunkiai įkandama, o dabar kai yra tiek daug mokomosios medžiagos internete, ypač „Youtube“, tai tik sėsk ir mokinkis jei turi noro.

Taip žingsnis po žingsnio su vis iškylančiomis naujomis problemomis ir sprendimais kaip jas panaikinti, aš laiptelis po laiptelio ėjau užsibrėžto tikslo link, tačiau kai jau truko visai nedaug, šis projektukas užsimetė ir taip ėmė slinkti laikas, praėjo beveik pusmetis… Ir štai po šio neįtikėtino įvykio su minėta mergina, visų žmonių pagalba ieškant ir netikėtu jos atsiradimu, manyje įsižiebė nauja kūrybinė liepsnelė“, – apie kūrybinį įkvėpimą atviravo jis.

Voldemars Petersons / V. Petersons archyvo nuotr.

„Supratau, kad mano daina gali motyvuoti ir kitus žmones kažko nedrįstančius, nebetikinčius, kad pavyks, motyvuoti ir paskatinti siekti savo užsibrėžtų svajonių ar tikslų. Sėdau prie nepabaigto animacijos projekto ir per kelias valandas užbaigęs, patalpinau kūrinį į „Youtube“.

Mano daina „Švyturys”, tai pozityvi, optimistinė žinutė, kuri tikiu palies daugelį žmonių ir suteiks jiems norą skristi. Joje aš akcentuoju dalykus kurie nėra apčiuopiami bet suteikia patį didžiausią džiaugsmą ir vidinę pilnatvę. Kiekvieną akimirką Aukščiausioji jėga, sąmonė, Dievas, kaip bepavadinsi, uždega kelrodį švyturį mūsų viduje ar per kitus žmones, kad suprastume dalykus kurie iki šiol mums buvo neaiškūs“, – dainos prasmę nupasakojo jis.

„Svarbu tik atsimerkti ir pamatyti tai kas nušviesta tos ryškios šviesos. Truputį pakeisiu garsiąją serialo „X failai“ frazę „Tiesa slypi kažur anapus“, iš tikro „Tiesa slypi mumyse“. Visi atsakymai yra viduje, tik turim nuraminti savo protą lyg šėlstančią jūrą ir tik tada pamatysime kas slypi gelmėje“, – patikino V. Petersons.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA