A. Veryga atleido teisėsaugos įtarimų sulaukusią viceministrę | Kas vyksta Kaune

A. Veryga atleido teisėsaugos įtarimų sulaukusią viceministrę

SAM nuotr.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga patenkino viceministrės Linos Jaruševičienės prašymą atleisti ją iš užimamų pareigų. Asmens sveikatos priežiūros sritį kuravusi viceministrė šias pareigas palieka šiandien.

Ministras A. Veryga dėkoja viceministrei už darbą kartu, ypač vertina jos indėlį sudėtingiausiu laikotarpiu – koronaviruso (COVD-19) pandemijos metu, rašoma SAM pranešime žiniasklaidai.

„Naujojo koronaviruso plitimas buvo iššūkis visam pasauliui, ne tik Lietuvai. Jokiose knygose nebuvo taisyklių ar scenarijų aprašyta, mažai kas tiko ir iš pratybų, kurias rengdavome, norėdami būti pasirengę kovai su infekcinėmis ligomis. Realybė pasirodė kur kas rimtesnė.

Tad iššūkių buvo labai daug, reikėjo imtis greitų, netradicinių sprendimų. Ypatingai daug iššūkių teko sveikatos sektoriui, medikų darbui, gydymo įstaigų veiklos organizavimai, už ką ir buvo atsakinga viceministrė. Ačiū jai už bendrus darbus, linkiu sėkmės ir tikiu, kad rytojus gali būti šviesesnis nei šiandiena“, – sako ministras A. Veryga.

Daugiau paaiškinimų apie viceministrės vaidmenį vykdomame ikiteisminiame tyrime ministras nepateikė.

Asmens sveikatos srities kuravimui bus ieškoma naujo viceministro. Kol kas laikinai šios srities klausimus pavedama kuruoti kanclerei Odetai Vitkūnienei ir viceministrams Kristinai Garuolienei bei Algirdui Šešelgiui.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) tiria 6 mln. eurų vertės greitųjų koronaviruso testų pirkimą. L. Jaruševičienei pareikšti įtarimai galimu piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, įgaliojimų viršijimu, kai dėl to valstybė galėjo patirti didelę žalą, jai skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA