A. Verygos komandos narei – rimti FNTT įtarimai (papildyta) | Kas vyksta Kaune

A. Verygos komandos narei – rimti FNTT įtarimai (papildyta)

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/08/03 15:02
DELFI nuotr.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Specialiųjų užduočių valdybos atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl galimo sukčiavimo, dokumentų klastojimo, neteisėtu būdu įgytų lėšų legalizavimo ir, įtariama, piktnaudžiavimo sudarant greitųjų testų, skirtų COVID-19 virusui nustatyti, pirkimo sutartį, įtarimai pareikšti sveikatos apsaugos viceministrei Linai Jaruševičienei.

Valstybės tarnautoja įtariama galimai piktnaudžiavusi tarnybine padėtimi, viršijusi įgaliojimus, dėl to valstybė galėjo patirti didelę žalą. Jai skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Iš viso šiame ikiteisminiame tyrime įtarimai pareikšti jau šešiems asmenims, rašoma FNTT pranešime žibiasklaidai.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus informacijos apie Lietuvoje registruotos įmonės, manoma, įtartinas finansines operacijas. Lėšos, kuriomis įmonė bandė disponuoti, buvo gautos po viešojo pirkimo sudarius greitųjų COVID-19 testų pardavimo sutartį su Nacionaline visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai. Neteisėtai įgytoms piniginėms lėšoms pritaikytas laikinas nuosavybės teisių apribojimas. Siekiant nepakenkti tyrimo sėkmei, detalesnė informacija apie atliekamą ikiteisminį tyrimą šiuo metu neteikiama.

Papildyta 15.36 val.

Sprendimą dėl korupcija įtariamos viceministrės A. Veryga žada penktadienį

Sprendimą dėl korupcija Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) tyrime įtariamos viceministrės Linos Jaruševičienės sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga žada penktadienį, kai darbo dienai grįš iš atostogų.

Apie tai BNS pirmadienį informavo ministro atstovė spaudai Lina Bušinskaitė.

Jos teigimu, viceministrė šiuo metu jaučiasi prastai, kurį laiką turi nedarbingumo pažymėjimą, tad darbe jos nėra.

Sveikatos apsaugos ministerija, be kita ko, teigia bendradarbiausianti su teisėsaugos institucijomis ir pateiksianti visą reikiamą informaciją, kad tyrimas būtų baigtas kaip galima greičiau.

Plačiau situacijos L. Bušinskaitė teigė negalinti komentuoti dėl vykstančio tyrimo, tačiau pridūrė, jog tikisi, kad šis atvejis nesutrukdys sveikatos apsaugos sistemos darbuotojams ir toliau bendradarbiauti, suvaldant koronaviruso protrūkį.

„Visi kolegos, tarp jų – ir viceministrė, dirbo dienomis ir naktimis, savaitgaliais negailėdami jėgų, kad tik šalyje būtų greičiau suvaldytas viruso plitimas“, – teigė L. Bušinskaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA