Pavojingą situaciją Petrašiūnuose užfiksavęs kaunietis: be komentarų | Kas vyksta Kaune

Pavojingą situaciją Petrašiūnuose užfiksavęs kaunietis: be komentarų

Stopkadras

Pirmadienį „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė R. Kalantos gatvėje užfiksuoto incidento vaizdo įrašas. Judrią gatvę vyras sumanė kirsti ne per pėsčiųjų perėją – panašu, kad pilietis buvo neblaivus.

„Be komentarų“, – vyro veiksmus pakomentavo vaizdo registratoriaus įrašu pasidalijęs skaitytojas. Beatodairiškas pėsčiojo manevras, kaip nurodoma laiko žymoje, užfiksuotas praėjusį penktadienį, tarp vidurdienio ir 13 val.

Ties R. Kalantos gatvėje 63-iu numeriu pažymėtu pastatu iš pažiūros ant kojų sunkiai pastovintis vyras metėsi į važiuojamąją dalį, taip priversdamas vairuotojos staigiai stabdyti ir išvažiuoti į priešpriešinio eismo juostą.

Vaizdo įrašas paviešintas ir socialiniame tinkle „Facebook“. Čia kauniečiai pastebėjo, kad R. Kalantos gatvėje prieš automobilius panašūs veikėjai šoka nuolat. Įdomu, kad sau ir kitiems pavojų sukėlęs asmuo dėvėjo apsauginę kaukę – bent jau dėl sveikatos apsaugos reikalavimų nesilaikymo pareigūnai jo nubausti negalėtų.

Už tai, pagal Administracinių nusižengimų kodekso 428 str. 2 d., pėsčiųjų padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas, privertęs kitus eismo dalyvius staigiai judėjimo kryptį, greitį ar imtis kitų veiksmų nelaimei išvengti, užtraukia baudą nuo 30 iki 50 eurų.

Neaišku, ar į gatvę netikėtai išėjęs vyras norėjo pasipelnyti imituodamas eismo įvykį, tačiau kauniečiai prisiminė buvus ir tokių atvejų. Štai vienas vairuotojas prisiminė, kaip moteriškė tiesiai po ratais šoko Jonavos gatvėje.

„Sustojau pažiūrėt, kas per velnias – ta ant šaligatvio parėjo, pastovėjo ir vėl ant kelio po autobusu šoko. Aišku, vos tik paskambinau 112, matyt užjuto, kad dėmesio pakankamai sulaukė ir dėjo į krūmus, bet būna tokių neprognozuojamų“, – komentarų sekcijoje pasakojo vyras.

Apie panašius „gudruolius“ „Kas vyksta Kaune“ jau rašė 2018-ųjų lapkritį. Tąkart žmonės įspėjo apie Senamiestyje ir Garliavoje pastebėtus du vyrus, imituojančius eismo įvykius ir iš sutrikusių vairuotojų reikalaujančius pinigų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA