Per parą užfiksuota 17 naujų koronaviruso atvejų: dalis susiję su jau žinomais židiniais | Kas vyksta Kaune

Per parą užfiksuota 17 naujų koronaviruso atvejų: dalis susiję su jau žinomais židiniais

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

Per vakar patvirtinta 17 atvejų, iš jų 8 – Utenos apskrityje, 5 – Kauno apskrityje, 2 – Panevėžio, po vieną – Vilniaus ir Telšių apskrityse. 7 susirgusieji jaučia simptomus, kiti – simptomų neturi. Iš 8 atvejų Utenos apskrityje 4 – įvežtiniai: 3 iš Airijos, 1 iš Jungtinės Karalystės, praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Utenos apskrityje nustatytas įvežtinis atvejis iš Jungtinės Karalystės. Asmuo grįžo liepos 27 d. automobiliu. Jaučia simptomus.

Septyni atvejai patvirtinti Utenos apskrityje yra susiję su židiniu Ignalinoje. Iš jų trys įvežtiniai iš Airijos, taip pat užsikrėtė 3 jų šeimos nariai bei su šiais įvežtiniais atvejais sąlytį turėjęs dar vienas asmuo. Išaiškinti 32 kontaktą turėję asmenys. Visi jie izoliuoti. Vienas iš užsikrėtusių asmenų jaučia simptomus.

Kauno apskrityje nustatytas atvejis asmeniui, kuris liepos 25 d. dalyvavo ekskursijoje Išlaužas-Tauragė, kartu su kitais asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga. Asmuo jaučia simptomus. Nustatytas vienas artimą sąlytį turėjęs šeimos narys, bei 20 autobuso keleivių.

Atvejis nustatytas Prienų rajono gyventojui. Paskutinį kartą darbe buvo liepos 29 d. Asmuo jaučia simptomus. Dirba parduotuvėje, kurioje liepos 25 d. lankėsi į ekskursiją Išlaužas-Tauragę važiavę asmenys, kuriems patvirtinti COVID-19 atvejai. Nustatyti 7 didelės rizikos artimą sąlytį turėję asmenys.

Du atvejai Kauno apskrityje yra susiję su šeiminiu protrūkiu. Iš viso protrūkyje jau nustatyti jau 3 atvejai. Iš šių atvejų vienas asmuo jaučia simptomus, kitas simptomų nejaučia. Paskutinį kartą darbe buvo liepos 29 d. Nustatyti 4 didelės rizikos artimą sąlytį turėję asmenys, iš jų 3 bendradarbiai. Kitas susirgusysis šiuo metu darbe nesilankė, nes nuo liepos 15 d. atostogauja. Nustatyti 4 didelės rizikos sąlytį turėję asmenys – šeimos nariai.

Kauno apskrityje nustatytas atvejis asmeniui, kuris liepos 28 d. lankėsi P. Mažylio gimdymo namuose, kur buvo ir asmuo, kuriam COVID-19 atvejis patvirtintas po ekskursijos Išlaužas-Tauragė. Nustatyti 9 didelės rizikos artimą sąlytį turėję asmenys, šeimos nariai ir giminaičiai. Asmuo simptomų nejaučia.

Telšių apskrityje patvirtintas atvejis asmeniui, jaučiančiam simptomus. Šiuo metu užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios. Asmuo gyvena kartu su kitu šeimos nariu. Asmenys niekur išvykę nebuvo ir neturėjo sąlyčio su kitais asmenimis pastarąsias 2 savaites.

Vilniaus apskrityje patvirtintas atvejis asmeniui, kuris gydėsi traumą. Užkrečiamosios ligos simptomų nejaučia. Paskutinį kartą darbe lankėsi liepos 24 d. Pirminiais duomenimis, nustatyti 26 kontaktiniai asmenys, galutinis kontaktinių asmenų sąrašas tikslinamas.

Panevėžyje nustatytas atvejis, susijęs su įmone, kur jau registruoti 2 susirgimo atvejai. Izoliuoti 3 asmenys: 2 darbovietėje ir 1 šeimoje. Asmuo pajuto simptomus liepos 29 d.

Atvejis Panevėžyje patvirtintas asmeniui, nejaučiančiam simptomų. Asmuo tyrėsi profilaktiškai dėl artimo asmens. Šeimoje kontaktinių asmenų nėra, tačiau izoliuoti 9 asmenys darbovietėje.

Per praėjusią parą Lietuvoje koronavirusas iš viso nustatytas 2110 žmonėms, tebeserga 373 asmenys, 1644 – pasveiko, 144 žmonės yra izoliacijoje. Nuo COVID-19 mirė 80 asmenų, dar 13 koronavirusu užsikrėtusių žmonių mirė dėl kitų priežasčių. Nuo birželio 1 dienos Lietuvoje registruota 103 įvežtiniai atvejai.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos rugpjūčio 2 d. 10.00 val. duomenimis: per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1856. Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 526339 (iš jų – 145279 iš mobilių punktų).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA