Vidaus reikalų ministerija siūlo pratęsti sienų kontrolę | Kas vyksta Kaune

Vidaus reikalų ministerija siūlo pratęsti sienų kontrolę

BNS 2020/07/08 09:21
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vyriausybė trečiadienį svarstys, ar vidaus sienų kontrolę pratęsti mėnesiui – iki rugpjūčio 15 dienos imtinai.

Anot Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pranešimo, asmenų patikrinimai ir toliau būtų vykdomi tarptautiniuose oro uostuose ir Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste. Tai reiškia, kad bus tikrinami tik atvykstančių lėktuvais arba keltais asmenų pasai. Atvykstančių sausumos keliais asmenų pasai nebus tikrinami.

„Vidaus sienų kontrolė toliau bus tęsiama, toks siūlymas pateiktas atsižvelgus į esamą situaciją, ypatingas dėmesys bus kreipiamas į atvykusius iš labiausiai paveiktų šalių. Mūsų tikslas, kiek įmanoma labiau, užtikrinti Lietuvos gyventojų saugumą“, – teigė vidaus reikalų viceministras Tautvydas Tamulevičius.

Liepos 3-iąją Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atnaujino labiausiai koronaviruso infekcijos paveiktų šalių sąrašą. Atvykstantiesiems iš jame nurodytų valstybių privaloma izoliacija. Sąrašas taikomas į Lietuvą grįžtantiems mūsų šalies gyventojams ir tiems užsieniečiams, kurie turi leidimą atvykti į Lietuvą.

Pagal praplėstą valstybių sąrašą, izoliuotis privaloma ir atvykstantiesiems iš Ukrainos, Liuksemburgo, Serbijos ir Juodkalnijos.

Anot VRM, Vyriausybėje taip pat planuoja leisti atvykti į Lietuvą jūrininkams bei užsieniečiams studijų tikslais, kurie jau priimti studijuoti.

Ministerijos teigimu, šie pasiūlymai teikiami atsižvelgiant į tai, kad ir jūrininkai, ir studentai priskiriami prie tos grupės keliautojų, kai atvykstama ne turizmo tikslais, bet atliekama pagrindinė funkcija – darbas arba išsilavinimo įgijimas.

Baltijos šalys viena kitos piliečiams sienas atvėrė gegužės viduryje, tačiau Lietuva pasienyje su Latvija dokumentų patikros procedūrų nebevykdo nuo birželio pradžios. Sausumos siena su Lenkija atverta birželio viduryje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA