Gyvenimas grįžta į įprastas vėžes: kauniečiai ilgąjį savaitgalį pasitiko miesto centre | Kas vyksta Kaune

Gyvenimas grįžta į įprastas vėžes: kauniečiai ilgąjį savaitgalį pasitiko miesto centre

R. Tenio nuotr.

Ilgasis savaitgalis ir sušvelnintos karantino sąlygos Kaunui įpūtė antrą kvėpavimą. Į miesto širdį sugrįžo kauniečių šurmulys, o prie mėgiamų kavinių staliukų nusėdo besišypsantys veidai. Kauno senamiestyje miestiečiai šventė ne tik Tarptautinę darbininkų dieną, bet pavasarinėmis nuotaikomis ir gėlėmis dėmesį skyrė ir mamoms. Tiesa, vertėtų nepamiršti, kad Kaune karantinas dar nesibaigė, mieste ilgąjį savaitgalį patruliuos gausesnės pareigūnų pajėgos.

Nuo balandžio 27-osios sušvelnintos karantino sąlygos pradžiugino ne tik kavinių savininkus, bet, žinoma, ir karantino išsekintus ir pasisėdėjimo kavinėse išsiilgusius miestiečius. Kaip parodė „Kas vyksta Kaune“ surengta apklausa, būtent vienas iš kauniečių labiausiai pasiilgtų dalykų per karantiną buvo apsilankymai kavinėse.

Atkeliauja pirmasis karantino švelninimo išbandymas, kaip kauniečiai elgiasi išėję į gatves ir pradėję grįžti prie įprastų miesto pramogų. Palyginus su pirmąja lauko kavinių atsidarymo diena, ilgojo savaitgalio atidarymas praėjusį vakarą parodė, jog į pagrindines miesto gatves gyventojai plūsta daug gausiau. Panašu, jog miestiečiai niekur neskubėdami, mėgaujasi ilgai lauktu prisėdimu mėgiamoje kavinėje.

Nors lauko kavinės darbus pradėjo jau pirmadienį, tačiau karantino reikalavimai išlieka tie patys, lauko kavinėse prie staliuko sėdėti gali ne daugiau nei du žmonės, prie skirtingų staliukų sėdintys žmonės vienas nuo kito turi būti nutolę ne mažiau kaip per du metrus, o nuo pėsčiųjų takų, praėjimų į vidinius kiemus ar laiptines, gyvenamųjų pastatų langų – bent 1 metro nuotoliu.

Kauniečiai taip pat raginami atminti, kad viešumoje ir lauko kavinėse leidžiama lankytis ne didesnėms nei 2 žmonių grupėms, išskyrus tuos atvejus, kai asmenys yra vienos šeimos nariai. Kavinių lankytojai vis dar privalo dėvėti kaukes, kurias leidžiama nusiimti tik valgant ar vaišinantis gėrimais.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad patruliavimą sustiprinusi policija stebės, ar žmonės nesibūriuoja, dėvi kaukes. Didžiausią dėmesį žadama skirti kurortams ir kurortinėms vietovėms bei kitoms traukos vietoms, tokioms kaip ežerai ar pažintiniai takai, taip pat kapinėms, kur lankytojų srautų pagausėjimas prognozuojamas Motinos dienos proga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA