„Teltonika“ ekspertai: kaip per trumpą laiką įgalinti darbuotojus dirbti iš namų | Kas vyksta Kaune

„Teltonika“ ekspertai: kaip per trumpą laiką įgalinti darbuotojus dirbti iš namų

Asociatyvi / „Teltonika“ nuotr.

Į balandžio pabaigą nukeltas karantinas daugelyje miesto įmonių kelia papildomus klausimus miesto darbdaviams. Kaune daugėja darbuotojų, norinčių darbą po šv. Velykų karantino sąlygomis tęsti iš namų. Portalas „Kas vyksta Kaune“ dalijasi informacija, kaip per trumpą laiką įgalinti darbuotojus saugiai dirbti nuotoliniu būdu.

Šiomis dienomis ne viena verslo įstaiga susiduria su problema, kad nėra tinkamai pasiruošusi sudaryti darbuotojams sąlygas dirbti iš namų, todėl nemažai įmonių tęsia įprastą darbą biure, nors būtinybės visiems darbuotojams sėdėti ofise ir nėra.

„Tiesiog įmonės neturi saugių ir patikimų sprendimų, leidžiančių saugiai prisijungti prie duomenų, vidinių sistemų, elektroninių laiškų nuotoliniu būdu. Galų gale, baiminamasi piktybiškų įsilaužėlių, duomenų nutekinimo ir panašių situacijų, dėl kurių verslas gali patirti nuostolių. Didžiausias iššūkis įmonėms – tai labai greitai pasikeitusi situacija. Džiugu, jei jūsų darbuotojai gali atlikti darbus iš namų, tačiau ne visose įmonėse tai taip paprasta. Šiais laikais daugelis negali įsivaizduoti normalaus darbo be prieigos prie vidinių sistemų ir verslo aplikacijų.

Deja, prieiga prie jų dažniausiai negalima, jungiantis už įmonės vidinio tinklo ribų dėl įdiegtų saugumo ribojimų. Be to, dirbant iš namų, nereikia pamiršti, kad visi šeimos nariai staiga pradeda užsiėmimų ieškoti internete: transliuoja video turinį, mokosi nuotoliniu būdu, žaidžia žaidimus, daro video skambučius su artimaisiais. Prie viso to pridėjus dar ir su darbu iš namų susijusius veiksmus, dažnas patirs interneto trikdžius dėl nepakankamo srauto pralaidumo“, – sako „Teltonika Networks“ padalinį Kaune valdančios įmonės Operatyvinės rinkodaros skyriaus vadovas Marius Navickas.

Pasak jo, saugus, patikimas ir greitas sprendimas įgalinti darbuotojus dirbti iš namų yra mobilusis maršrutizatorius, kuris kažkuo primena bevielio interneto modemą. Šio įrenginio pagalba įmonės arba individualiai dirbantys žmonės gali greitai ir nesudėtingai įsidiegti atskirą 4G ryšio technologija grįstą tinklą, skirtą tik darbinei veiklai.

IT sistemų administratoriai šiam tinklui pritaikys specifinius saugumo parametrus, kad būtų paprasta ir saugu prisijungti prie įmonės CRM sistemos, buhalterinės apskaitos, įmonės vidinių dokumentų aplankalų ir kitų vidinių sistemų, o darbdaviui garantuota, kad prisijungimo metu duomenys nenutekės bei liks visos reikalingos žymos, su kokia informacija buvo dirbama.

„Teltonika“ šiuos įrenginius sėkmingai projektuoja Kaune ir gamina Vilniuje, o šiuo metu lietuvių sukurti mobilieji maršrutizatoriai parduodami 132-ose pasaulio šalyse.

„Pagal užimamą bevielių maršrutizatorių profesionalioms ir industrinėms aplikacijoms rinkos dali esame pirmajame penketuke pasaulyje, o daiktų interneto (angl. k. – Internet of Things) gaminių sprendimus šioje industrijoje siūlome jau daugiau kaip 20 metų“, – šypsosi M. Navickas.

„Teltonika“ nuotr.

Paklaustas, kodėl anksčiau negirdėjome apie „Teltonika“ gaminius, jis sako, kad įmonė orientuota į globalią rinką. „Bet dabar tokia situacija, kai reikia greitesnių reakcijų, o ne visos verslo įmonės turi pakankamai kompetencijų ir žinių apie šiuos paprastus, labai patikimus ir lengvai prieinamus sprendimus“, – sako „Teltonika“ atstovas.

M. Navickas pastebi, kad tokie maršrutizatoriai galėtų pasitarnauti ne tik didelių kompanijų, kaip logistikos, prekybos ir kitų industrijų įmonės, bet ir mažesniems verslams.

„Jungtis per namams skirtą maršrutizatorių yra ne tik ne visada saugu, bet ir nepatogu. Kai visa šeima yra namuose ir naudojasi tuo pačiu interneto duomenų srautu, gali pasitaikyti ir nervus gadinančių „strigimų“. Jei kažkas namuose žiūri „Netflix“ ar žaidžia internetinius žaidimus, o jūs tuo pat metu turite konferencinį pokalbį su savo kolegomis, gali kilti nemažai įvairių pykčių, kurių dabar visi norime mažiausiai“, – šypsosi Marius ir primena, kad prie interneto apkrovos prisidėjo ir nuotolinis vaikų mokymosi procesas, kuris dar labiau apkraus ir taip dvigubus-trigubus krūvius „vežantį“ namų internetą.

Akivaizdu, kad nuotolinio darbo sprendimų paieška daugumą įmonių užklupo kaip sniegas kelininkus žiemą. „Teltonika“ parengė ir kelis vaizdo įrašus, skirtus IT specialistams, kuriuose nagrinėjama su darbu iš namų vidiniame įmonės tinkle susijusi sprendimų problematika. Pasak M. Navicko, diegiant šiuos įrenginius, neturėtų kilti ir papildomų baimių, kad darbuotojo namuose turės apsilankyti pašalinis žmogus.

„Šiuos įrenginius jums gali atsiųsti per kurjerį saugiu būdu į namus ar į paštomatą, o jums beliks įdėti mobilaus operatoriaus SIM kortelę, – sako jis. – Apmokytas IT padalinio žmogus nuotoliniu būdu lengvai sukonfigūruos saugią interneto prieigą prie vidinės įmonės sistemos. Todėl jums ir jūsų kolegai ar kolegei nereikės susitikti ar juo labiau pas jus į namus atvažiuoti, kad paruoštų maršrutizatorių ir sukonfigūruotų tinklą jūsų namuose.“

„Teltonika“ nuotr.

„Viena pagrindinių „Teltonikos“ vertybių yra pagalba. Jei jums reikalinga pagalba ar konsultacija, kaip rasti tinkamus sprendimus dėl darbo iš namų vidiniame įmonės tinkle, galima kreiptis į mūsų konsultantus, kurie patars ir pamokys, kaip tai padaryti geriausiai. Dabar svarbiausia išlikti saugiems, produktyviems ir padėti vieni kitiems“, – sako M. Navickas.

Kad „Teltonikos“ sprendimų patikimumu ir saugumu galima pasitikėti, rodo ir kitų jų gaminamų įrenginių sėkmės pavyzdžiai. Dauguma Kauno bankomatų naudoja atsarginį interneto ryšį, kuriam galimybę užtikrina „Teltonikos“ projektuoti įrenginiai. Pagal jų kurtą sistemą funkcionuoja dauguma paštomatų, turinčių autonomines interneto sistemas, kurios negali būti pažeistos per prekybos tinklų internetą ar kitu būdu.

Daugiau informacijos – „Teltonika“ interneto svetainėje arba „Youtube“ kanale.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA